„Visą sezoną nebuvau visiškai užtikrinta, stengiausi atrasti tą vidinę ramybę, bet daug laiko praleidau žiemą lipant iš vienos traumos į kitą, vėlai pradėjau ruoštis, tai gal ir pritrūkau šiek tiek laiko, bet tikrai nenoriu teisintis. Po Europos uždarų patalpų čempionato buvo sunkus laikas.

Dabar džiaugiuosi, kur esu ir tikiuosi dar sudalyvauti vienose šuolininkų varžybose, kad pasigerinčiau sezono rezultatą. Matau, kad galiu tuos 198 cm šokti. Taip pat anksčiau pradėsiu ruoštis žiemos sezonui ir tuomet jau taip lengvai nenusileisiu“, – po dramatiškai vykusių varžybų kalbėjo A. Palšytė.

Olimpiniame stadione finalą stebint 48,5 tūkst. žiūrovų, vokietė Imke Onnen pasitraukė iš finalo pirmoji, neįveikusi 187 cm aukščio. Ties 191 cm riba sustojo keturios finalo dalyvės, ties 194 cm – dar keturios. Tarp pastarųjų buvo ir pasaulio vicečempionė ukrainietė Julija Levčenka.

Į 196 cm aukštį pakeltą kartelę liko šokti penkios atletės, tarp jų – ir lietuvė. Ukrainietei Katerinai Tabašnyk trijų bandymų neužteko ir kovoti dėl medalių liko keturios atletės.

198 cm peršoko neutralų statusą turinti rusė Marija Lasickienė. Vokietei Marie-Laurence Jungfleisch ir A. Palšytei įveikti šio barjero trim bandymais nepavyko.

Drama šuolių į aukštį sektoriuje pasiekė kulminaciją, kai savo bandymą ties 200 cm riba, praleidusi 196 cm ir 198 cm aukščius, stojo šokti bulgarė Mirela Demireva. Jei pastarosios trys bandymai būtų nepavykę, A. Palšytė būtų laimėjusi bronzos medalį.

Nervingai varžovės bandymus stebėjusi lietuvė turėjo nuryti apmaudo kartėlį – bulgarei trečias bandymas pavyko ir ji dėl aukso liko kovoti su taip pat 200 cm įveikusia M. Lasickiene.

Abiejų atlečių bandymai ties pasirinkta dar aukštesne 204 cm riba buvo nesėkmingi, tad auksas atiteko mažiau bandymų anksčiau išnaudojusiai M. Lasickienei. Sidabro medaliu džiaugėsi M. Demireva, o bronza – M. Jungfleisch.

„Kai sėdi, iki paskutinio bandymo lauki ir naiviai tikiesi, kad gal šiandien ta diena, kai tau pasiseks, dažniausiai nepasiseka. Gaila labai, – situaciją pačioje finalo pabaigoje apibūdino A. Palšytė. – Kita vertus, nuo nulio iki ketvirtos vietos Europoje buvo ilgas kelias: daug skausmų, daug praleistų varžybų. Geriausia forma yra parodyta Europos čempionate su gerais, užtikrintais šuoliais ties 198 cm riba. Pirmą bandymą sapnuosiu visus metus. Tikiuosi, kad viskas eisis pirmyn“.

Paklausta apie M. Demirevos sprendimą praleisti du aukščius ir šokti du metrus ji teigė, kad bulgarė taip daro ne pirmą kartą ir jaučiasi užtikrintai.

„Ji šį sezoną šoko 2 metrus ir tikėjosi gal šokti dar daugiau Berlyne. Ji matyt jautėsi labai užtikrintai ir norėjo šokti 204 cm. Jos toks eksperimentas pasiseka ne pirmą kartą. Nieko labai nenustebino. Ji – kovotoja ir vienintelė šį sezoną gali rimčiau pasipriešinti Marijai Lasickienei. Džiaugiuosi už ją, kita vertus apmaudu, kad ji mane iš trečios vietos išstūmė“, – apgailestavo lietuvė.

A. Palšytė prisipažino, kad M. Demirevai šokant trečią kartą per 200 cm kartelę nežiūrėjo: „Buvau atsiribojus ir žinojau, kad iš ovacijų suprasiu, yra tas medalis, ar ne. Naiviai tikėjausi. Nereikia priklausyti nuo kitų. Atėjau šiandien su kovinga nuotaika, nežinojau, kiek galiu aukštai šokti, bet sportinė forma buvo tikrai ne blogesnė nei pasaulio čempionate ar Amsterdame. Tik lygis šuolininkių dabar yra tikrai pakilęs, todėl man neužteko“.

Ji atskleidė, kad prieš varžybas su kineziterapeutu spėliojo, kiek užtektų iki medalio. Spėjimas buvo ties 196 cm riba, bet to buvo per mažai.

Paklausta, ką mano apie auksą laimėjusios M. Lasickienės reakcijas, kai ši net užsitikrinusi auksą, nebuvo patenkinta, A. Palšytė traukė pečiais.

„Nežinau, ko ji tikisi. Ar ji gerai šoka, ar prastai, vis tiek ji būna nelabai patenkinta. Su ja nebendrauju asmeniškai, sunku pasakyti, kokie jos lūkesčiai ir ambicijos. Pagal tai, kaip reagavo, tikriausiai tikėjosi šokti 210 cm, nežinau. Tačiau ne šiandien. Manau, kad M. Demirevos šuoliai tikrai buvo gražesni“, – dalijosi įspūdžiais Europos čempionato prizininkų pakylos papėdėje likusi lietuvė.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • 21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)