Skambant fanfaroms penktadienį popiet disko metimo apdovanojimo ceremonijoje Berlyno centre A. Gudžius kartu su kitais dviem prizininkais švedu Danieliu Stahliu ir austru Lukasu Weisshaidingeriu nusileido nuo žiūrovų tribūnos viršaus ir iškilmingai žengė ant specialiai sumontuotos scenos.

Čia jį sveikinimo šūksniais palaikė kone visa Lietuvos lengvosios atletikos delegacija Berlyne.

Kai A. Gudžiui ant kaklo buvo pakabintas aukso medalis, suskambo čempionui skirtas Lietuvos himnas. Vėliau po ceremonijos jis pastebėjo, kad po dviejų dienų – disko metimo finalas Olimpiniame stadione vyko trečiadienį vakare – gautas trofėjus jau tiek daug emocijų nesukelia.

„Kai medalis po dviejų dienų, tai atitolo emocijos. Kai gauni viską po varžybų, medalis, himnas, vėliava, tris kartus stipriau viskas būna“, – neabejojo disko metikas.

Priminsime, kad medalių įteikimas disko metikams turėjo vykti ketvirtadienį vakare, tačiau organizatoriai dėl prastų oro sąlygų ceremoniją nukėlė į kitą dieną.

„Kaip dabar jaučiuosi? Dabar jau viskas praėjo. Galima sakyti, medalis jau buvo, planuoti reikia kitus metus, ruoštis pasaulio čempionatui. Džiugu, kad šeima atvažiavo, sirgalių buvo, džiugu, kad Lietuvoje lengvoji atletika populiarėja ir bus dar keletą kartų populiaresnė. Visiems ačiū“, – sakė A. Gudžius.

A. Gudžius su savo komanda į Lietuvą grįžta šeštadienį 13.05 val.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 10 diena, penktadienis

  • 20.20 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/finalas)
  • 21.25 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/finalas)
  • 22.50 Simas Bertašius (1500 m/finalas)

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • 21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)