Pasak „Cool Water“ kapitono R. Šiugždinio, šįkart galimybę atsikovoti lyderių poziciją ir išsaugoti Didžiąją regatos taurę savo rankose lems daugybę dalykų – vėjo stiprumas, darnus įgulos darbas ir sėkmė.

„Šiandienos etapas buvo sudėtingas. Atrodė, kad vėjas bus stipresnis, bet jis silpnėjo, ir tuo metu keitėsi jo kryptis. Buvo daug vėjo duobių. Tiesa, džiugu, kad jau laimėjome grupės varžybas. Žinoma, pagrindinė kova yra pagal perskaičiuotą laiką. Su jachta „Katarina Jee“ yra sunku kovoti, kadangi mes jos nematom, kovojam su sekundėmis, ir žinoti, kaip bus, labai sudėtinga. Manau, mus gelbėtų silpnas vėjas“,- po „Swedbank“ etapo teigė R. Šiugždinis.

Nuo 2006-ųjų metų Kuršių marių regatoje dalyvaujanti estų įgula „Katarina Jee“ jau ne kartą yra laimėjusi regatą tiek savo grupėje, tiek bendrojoje įskaitoje. Šiemet jie į regatą taip pat atvyko ryžtingai nusiteikę. Jau prieš „Swedbank“ etapo startą jų kapitonas Mart Tamm pagrindiniais savo konkurentais įvardino „X-35“ jachtų grupės įgulas ir nors nesitiki lengvos pergalės, yra nusiteikę kovoti dėl pirmos vietos ir Didžiosios regatos taurės.

Šiuo metu jachtos „Katarina Jee“ įgula užima pirmąją poziciją ir savo grupėje. Jachtos „Cool Water“ įgula taip pat pirmauja savo grupėje ir kovoje dėl absoliučiai greičiausios jachtos titulo.

Didžiausia intriga grupėse kol kas vyksta 2-ORC-C grupėje. Joje dvi įgulos – „Idefix“ (kpt. T. Barakauskas“ ir „Xxs“ (D. Kneižys) turi po vienodai – 10 – taškų. Įdomi kova vyksta ir „RS-280“ jachtų grupėje.

Čia lyderio poziciją užima jachtos „Raganosis“ įgula, tačiau „Swedbank“ metu pirmieji atplaukę jauniausio Kuršių marių regatos kapitono, Domanto Juškevičiaus, vadovaujama jachtos „Barta“ įgula bendrojoje įskaitoje nuo jų atsilieka vos 3 taškais atsilieka.
Kovoje dėl Mažosios regatos taurės užtikrintai pirmauja jachtos „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas) įgula.

Lemiama kova, kur paaiškės galutiniai nugalėtojai, vyks šeštadienį, nuo 10 val. Paskutiniojo etapo startą bus galima stebėti gyvai ne tik internete, tačiau ir didžiajame regatos ekrane regatos miestelyje Nidoje.

„Swedbank“ etapo rezultatai grupėse:

1 grupė – „RS-280“
1 1. BARTA (D. Juškevičius)
2 2. RAGANOSIS (S. Pajarskas)
3 3. LEVANTE (M. Kavaliauskas)

2 grupė – X-35
1 1. COOL WATER (R. Šiugždinis)
2 2. EXTREME (A. Žižys)
3 3. KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

3 grupė - 1-ORC-RC
1 1. EXTRA BRUT (A. Alexeev)
2 2. KATARINA JEE (M. Tamm)
3 3. ESOX (R. Stropus)

4 grupė – 2-ORC-RC
1. White Whale (J. Maseiva)
1 2. ToRa-Hegelmann transporte (T. Jurgelevičius)
2 3. BELONE (T. Niparas)

5 grupė – 2-ORC-C
1 1. Idefix (T. Barakauskas)
2 2. Xxs (D. Kneižys)
3 3. NERIJA (M. Petraitis)
4
6 grupė - 4-ORC
1. TANGO (A. Narbutas)
2. REGINA (D. Kvederis)
3. FESTINA (T. Kavaliauskas)

Rezultatai kovoje dėl pagrindinių regatos prizų po 5 etapų:

Didžioji regatos taurė (distancija A pagal perskaičiuotą laiką)
1. KATARINA JEE (M. Tamm)
2. COOL WATER (R. Šiugždinis)
3.KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

Mažoji regatos taurė (distancija B pagal perskaičiuotą laiką)
1.TANGO (A. Narbutas)
2. Xxs (D. Kneižys)
3. IDEFIX (T. Barakauskas)

Absoliučiai greičiausia jachta pagal tikrą laiką:
1.COOL WATER (R. Šiugždinis)
2. EXTRA BRUT (A. Alexeev)
3. KETURI VĖJAI (A. Janulionis)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)