A. Šeršnienė antrajame atrankos bėgime finišavo antra (51,41 sek.), nusileido tik lenkei Igai Baumgart-Witan (51,35 sek.), o tarp visų 24 pusfinalio dalyvių užėmė 7 vietą.

Į šeštadienį vyksiantį finalą pateko 1-2 vietas trijuose pusfinalio bėgimuose užėmusios sportininkės ir dvi greičiausios iš likusių atlečių.

„Rezultatas nieko nereiškia. Patekau pagal formulę su didžiąja Q. Gal silpnesnis bėgimas papuolė. Tikslas buvo patekti į finalą. Finale tikslas bus atbėgti pirmai, bet kai bus, taip bus“, – įspūdžiais dalijosi lietuvė.

Geriausią rezultatą atrankoje užfiksavo britė Laviai Nielsen – 51,21 sek.

„Pagaliau patekau į finalą. Bėgant gal net šiek tiek nustebau – išbėgau į priekį ir niekas neatsakė tuo pačiu, – pasakojo ji. – Ramiai bėgau. Pabaigoje nusprendžiau paspausti dėl visa ko. Aišku išgirdau, kaip sakė, kad lenkė mane vejasi. Tiesiog reikėjo dirbti iki galo“.

A. Šerkšnienė jau du kartus per savo karjerą bėgo Europos čempionato 400 m pusfinalyje, tačiau šio barjero įveikti nesugebėjo: „Buvau atsakinga prieš save, negali trečią kartą nepasisekti. Finale bėgs visos stipriai, stengsiuosi pakovoti, laikysiuosi. Finale psichologiškai turėtų būti lengviau“.

Paklausta, kodėl eidama po starto žiovavo, lengvaatletė juokėsi: „Ne iš nuobodulio. Gal kvėpuojant oro trūko. Gerai, kad vakare varžybos ir nebuvo stiprios saulės“.

Moterų 400 m finalas vyks šeštadienį 21.12 val.

A. Šerkšnienė šiais metais pagerino net 7 šalies rekordus. Svarbiausias iš jų – 400 m bėgimo rungtyje. 34-erius metus gyvavusį Dalios Matusevičienės rekordą Šveicarijoje gyvenanti lietuvė pakoregavo liepą, distanciją įveikusi per 50,99 sek, o tai – trečias metų rezultatas Europoje.

Ketvirtadienio vakarą šuolių į aukštį atrankos varžybose dalyvavo 23 metų Adrijus Glebauskas. Lietuvis neįveikė 221 cm aukščio ir į finalą nepateko. Galutinėje įskaitoje jis su keturiais kitais dalyviais pasidalijo 20 vietą.

„Pozityvas dėl vasaros sezono gal ateis po kokio mėnesio, kai įvertinsiu visą sezoną. Iškart po varžybų jaučiuosi labai prastai – galėjau ne tik patekti į finalą, bet ir pakovoti dėl aukštų vietų. Yra kaip yra, – apgailestavo Lietuvos čempionate 226 cm rezultatą šią vasarą užfiksavęs šuolininkas. – Techniškai jaučiau, kad ne viską tobulai darau. Šį sezoną mažiau 220 cm nešokau, tad tikėjausi, kad tikrai įveiksiu“.

A. Glebauskas sakė, kad galbūt reikėjo didesnio jaudulio: „Jaučiausi gerai, turėjau bėdų su keliu, bet tai šiandien netrukdė“.

Savo rezultatu nusivylęs buvo ir Edis Matusevičius. Ieties metimo finale dalyvavęs lietuvis ketvirtadienį įrankį toliausiai nusviedė 77,64 m ir po trijų bandymų savo pasirodymą baigė. Galutinėje įskaitoje jis liko dešimtas.

„Vieta gal ir gera, bet rezultatu nesidžiaugiu. Nepavyko atsigauti po vakar, o šiandien dar krūtinę pradėjo skaudėti. Nepratęs mėtyti kiekvieną dieną, man reikia bent dienos poilsio“, – kalbėjo E. Matusevičius.

Lengvaatletis sakė, kad šis sezonas jam jau baigtas: „Dabar eisiu gydytis. Pagrindinė problema – klubas. Susitvarkysiu, rezultatas iš karto bus geresnis“.

Auksą ir sidabrą ieties metimo sektoriuje laimėjo vokiečiai Thomas Rohleris ir Andreasas Hofmannas. Jie atitinkamai įrankį nusviedė 89,47 m ir 87,60 m. Bronzą laimėjo estas Magnusas Kirtas (85,96 m). Pasaulio čempionas vokietis Johannesas Vetteris (83 m 27 cm) liko penktas.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 10 diena, penktadienis

  • 14.40 moterų estafetė 4x400 m (atranka)
  • *20.20 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/finalas)
  • *21.25 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/finalas)
  • *22.50 Simas Bertašius (1500 m/finalas)

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • *21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)
  • *22.50 moterų estafetė 4x400 m (finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)