Pirmu takeliu plaukę Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Simonas Bilis finale buvo per plauką nuo bronzos medalių ir finišavo ketvirti (3:33,70 min.).

Į baseiną įšokus A. Šidlauskui lietuviai netikėtai pakilo į trečią vietą, ją pusę distancijos išlaikė ir paskutinis, ketvirtas, plaukęs S. Bilis.

Po paskutinio posūkio trečioje vietoje plaukusius mūsiškius nuo prizininkų pakylos skyrė tik 0,18 sek. Būtent tiek lietuvius prieš pat finišą aplenkė Vokietijos ketvertukas (3:33,52 min.).

Europos čempionais tapo Didžiosios Britanijos atstovai (3:30,44 min.), o vicečempionais – rusai (3:32,03 min.).

Mūsiškiai beveik 2 sekundėmis pagerino ankstesnį šios rungties Lietuvos rekordas (3:35,30 min.), pasiektą dar 2015 m.. Tuomet mūsiškių estafetės komandą sudarė D. Rapšys, Mindaugas Sadauskas, Giedrius Titenis ir Tadas Duškinas.

Lietuvių kvartetas atrankoje, kurioje dalyvavo iš viso 20 šalių, finišavo per 3 min. 36,19 sek. ir į finalą žengė su septintu geriausiu rezultatu.

Primename, kad ketvirtadienio pavakarę vienas iš kvarteto narių – S. Bilis – dar lenktyniavo ir vyrų 50 m plaukimo laisvu stiliumi finale, kur užėmė aukštą penktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)