Jose kartu su kitomis 15 atlečių lenktyniavo ir lietuvė Eglė Balčiūnaitė, kuri po dramatiškai susiklosčiusios atrankos dvyliktu rezultatu pateko į pusfinalį.

Pirmame pusfinalio bėgime daugiau nei pusę distancijos pirmavusi E. Balčiūnaitė lemiamu metu neatlaikė gerokai labiau tituluotų varžovių spaudimo ir finišavo paskutinė, aštunta (2:04,60 min.).

Tiesa, vėliau Islandijos bėgikė Anita Hinriksdottir buvo diskvalifikuota ir bendroje įskaitoje Eglei atiteko galutinė penkiolikta pozicija.

Jei Eglė būtų nuotolį įveikusi panašiu laiku kaip atrankoje (2:02,18 min.), ko gero, ji net būtų laimėjusi savo bėgimą.

Į finalą pateko po tris greičiausias abiejų pusfinalių bėgikes (Q) ir dar dvi atletės pagal parodytą laiką (q).

Moterų 800 m bėgimo finalas numatytas penktadienį 22 val. 20 min.


Primename, kad apie tai, jog ji įšoko į pusfinalį, 29-erių metų Lietuvos lengvaatletė netikėtai sužinojo jau tik atėjusi į bendravimu su žurnalistais skirtą zoną, kur iškart prapliupo džiaugsmo ašaromis.

Vėliau, kiek nusiraminusi, E. Balčiūnaitė prisipažino nebesitikėjusi, kad jai pavyko įveikti atrankos barjerą, nes savo bėgime ji finišavo tik šešta, kai automatiškai kvalifikavosi vos trys greičiausios dalyvės. Lietuvę į kitą etapą ištempė jos pasiektas laikas (2:02,18 min.), kuris buvo geresnis už daugelio kituose bėgimuose į trejetukus nepatekusių sportininkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)