Po 5 lenktynių pergalę lygoje iškovojo 4 pirmąsias vietas ir 1 antrąją laimėjusi klubo „Nautikus“ įgula, vadovaujama kapitono Tauro Rymonio.

„Šis formatas yra naujovė – ir labai gera naujovė. Žiūrovai nuo kranto puikiai mato viską, kas čia vyksta, pačios lenktynės trumpos, dinamiškos, viską daryti reikia labai greitai. Laimėti yra smagu, tačiau buvo gana sunku. Susirinko stiprios komandos, jachtos kiekvienose lenktynėse keitėsi, kiekvienoje yra savi niuansai, o laiko pasiruošti ir išbandyti kiekvieną nebuvo“, – įspūdžiais iš varžybų dalinosi nugalėjusios įgulos kapitonas Tauras Rymonis.

Pasak buriuotojo, prieš 2019 metų tarptautinės buriavimo čempionų lygos pusfinalį, kuriame iškovojo teisę atstovauti Lietuvai, įgula dar tikrai daug treniruosis ir ruošis. Šiose varžybose buriuotojų klubų įgulos varžosi tarpusavyje visiškai vienodais sportiniais laivais trumpose ir dinamiškose distancijose, kurios iš įgulos reikalauja itin sparčios reakcijos, tikslių manevrų ir gebėjimo efektyviai dirbti kartu.

„Kiek kalbėjau su šiandienos varžybų dalyviais, visi labai patenkinti. Sakė, kad per šitas varžybas gavo daugiau patirties nei kartais per visą sezoną. Startų daug, kovos, galima sakyti, pakankamai agresyvi – bet gerąja prasme agresyvi.

Aš manau, kad tai yra formatas, kuris leis į kreiserinį buriavimą vėl pritraukti jaunąją kartą“, – lygos varžybomis džiaugėsi Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Pasak jo, kiekvienas įvykis, kai galim siųsti savo atstovus į Europos, pasaulio ar bet kokių naujų buriavimo rungčių čempionatus yra dar viena proga parodyti pasauliui, kad esame jūrinė valstybė bei iškelti Lietuvos trispalvę tarp kitų jūrinių valstybių.

Lietuvos buriavimo klubų lygos rezutlatai:

1. „Nautikus“ (kpt. Tauras Rymonis) – 6 tšk.

2. „Gero vėjo klubas“ (kpt. Algirdas Žižys) – 8 tšk.

3. „Vilniaus jachtklubas“ (kpt. Adomas Janulionis) – 10 tšk.

4. „Optimistų asociacija“ (kpt. Šarūnas Sodeika) – 14 tšk.

5. Neringos buriuotojų klubas (kpt. Karolis Atkočaitis) – 15 tšk.

6. Trakų buriuotojų klubas (kpt. Darius Kašėta) – 18 tšk.

7. Marijampolės buriuotojų klubas (kpt. Linas Paknys) – 20 tšk.

8. Kauno buriuotojų klubas (kpt. Tomas Jurgelevičius) – 20 tšk.

9. Klaipėdos miesto jūrinis buriuotojų klubas (kpt. Gintaras Makulis) – 22 tšk.

10. „Ambersail“ klubas (kpt. Giedrius Tomas Jarmalavičius) – 22 tšk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją