„Atvažiavau su tikslu patekti į finalą. Dabar reikės viską pergalvoti, kad finalas nebūtų tik išbėgimas, o konkurencija dėl aukštų vietų. Prieš atranką mintys apie finalą kišo koją, stengiausi vyti tas mintis, juolab, kad atvažiavau ne kaip favoritas, o vienas silpniausių šios rungties atstovų. Viskas sėkmingai, pirmas tikslas įgyvendintas“, – po atrankos trečio bėgimo kalbėjo S. Bertašius.

Jis finišavo per 3 min. 40,95 sek. ir trečiajame atrankos bėgime buvo ketvirtas. Bendroje įskaitoje į finalą jis prasibrovė turėdamas septintą geriausią rezultatą. Iš viso atrankoje bėgo 34 dalyviai.

„Trasoje viskas dėliojosi chaotiškai, smukau ir kilau, užsiiminėjau patogesnę poziciją, tai kainavo jėgų ir finiše pralaimėjau trečią vietą. Finišuodamas mačiau, kad veikiausiai pateksiu tarp greičiausių pralaimėjusiųjų. Apsidžiaugiau, kad esu tarp 12 laimingųjų“, – sakė Lietuvos rekordininkas.

Startas Berlyne bėgikui tapo debiutiniu tokio rango varžybose – lengvaatletis nėra dalyvavęs net ir jaunesnių amžiaus grupių Europos čempionatuose.

Šios rungties finalas Berlyne vyks penktadienį 22.50 val. Lietuvos laiku.

„Prieš bėgimą sakiau, kad karštis neturi įtakos, bet prabėgęs supratau, kad jėgų tai atima. Pernai bėgau Taivane ir Izraelyje, čia daug sunkiau buvo. Gerai, kad finalas vyks vėlai vakare“, – džiaugėsi jis.

Geriausią rezultatą atrankoje pasiekė tame pačiame bėgime startavęs britas Jake'as Wightmanas (3.40,73). Įdomu, kad finale bėgs trys broliai norvegai Jakobas, Filipas ir Henrikas Ingebrigtsenai.

„Jie šiuo metu Europoje dominuoja. Henrikas bėga kiek sunkiau. Visi trys dalyvauja dar 5000 m atrankoje. Tačiau jie pasiruošę ir dominuoja. Kaip daug kartų esu sakęs, neturiu autoritetų ar favoritų – jei finiše galėsiu lenkti, tai tikrai taip ir padarysiu“, – tvirtai buvo pasiryžęs Juozapo Garalevičiaus auklėtinis, kurio 1500 m bėgimo rekordas – 3 min. 39,78 sek.

„Dabar reikia nurimti, pailsėti ir penktadienį vakare pasirodyti dar geriau. Džiaugiuosi, kad po daugelio metų ši rungtis lietuvių vėl atstovaujama čempionatuose“, – sakė S. Bertašius.

Simas Bertašius

Trišuolio atrankos barjero neįveikė D. Dzindzaletaitė. Anglijoje gyvenanti, už britų sprinterio Richardo Kilty ištekėjusi ir su juo vaiką auginanti 25 metų lietuvė užėmė 23-iąją vietą ir nepateko į finalą.

2015-ųjų Europos iki 23 metų čempionė šį sezoną toliausiai šoko 13,97 m, o jos asmeninis rekordas – 14,23 m.

D. Dzindzaletaitė sėkmingiausiu – antruoju – bandymu nušoko 13 m 75 cm ir atrodė pakilios nuotaikos, šypsojosi ir mojo į televizijos kamerą, tačiau netrukus paaiškėjo, kad finale ji nesivaržys.

Pirmąją vietą atrankoje užėmė graikė Paraskevi Papahristou (14 m 49 cm). Atrankoje varžėsi 29 lengvaatletės, o į finalą pateko 12. Iki vietos finale lietuvei pritrūko 30 cm.

Be trenerio pastaruoju metu dirbanti D. Dzindzaletaitė po atrankos su žurnalistais bendrauti atsisakė ir iš karto patraukė į persirengimo kambarius.

Pernai ji pasaulio čempionate Londone su 13,97 m rezultatu užėmė 15 vietą.

Kiek vėliau trišuolininkė vis dėlto išliejo apmaudą socialiniuose tinkluose, prie savo nuotraukos pridėdama žodžius „Ne mano diena“ ir „Ne mano metai“.

Į moterų 400 m bėgimo rungties pusfinalį nepavyko prasibrauti dviem atrankoje dalyvavusioms bėgikėms Modestai Morauskaitei ir Evai Misiūnaitei.

22-ejų metų M. Morauskaitė ketvirtajame atrankos bėgime finišavo per 52,68 sek. ir bendroje įskaitoje tenkinosi 18-a pozicija, o 26-erių metų E. Misiūnaitė (54,02 sek.) galutinėje rikiuotėje liko 31-a.

„Dėjau daug vilčių į šį čempionatą, stipriai dirbau ir tikėjausi daug geresnio rezultato. Nuoširdžiai tikėjausi patekti į pusfinalį, – braukdama ašaras kalbėjo M. Morauskaitė. – Nenuleisiu rankų, dirbsiu toliau – visi keliai veda į Tokijo olimpiadoje“.

„Bėgau drąsiai, konkurencija milžiniška, varžovės labai greitos, todėl nusprendžiau pirmus 300 m atiduoti viską, o vėliau, kaip Dievas duos. Išgręžiau viską, bet to nebuvo gana. Liūdna pačiai, nuvyliau žmones, kurie tikėjosi kažko daugiau, bet toks jau sportas“, – sakė ji.

Jos kolegei E. Misiūnaitei koją pakišo klaidingas startas, kai įspėjimą dėl anksčiau pradėto bėgimo gavo Italijos atstovė. „Tikrai turėjo įtakos, iš pradžių net pagalvojau, kad pati suklydau. Kai pasakė, kad šeštas takelis, pagalvojau gerai, galiu koncentruotis į save, bet jau buvo per vėlu. Tai išties nauja ir gera patirtis“, – dalijosi įspūdžiais ji.

Atrankos varžybose dalyvavo 32 bėgikės. Greičiausia buvo britė Laviai Nielsen (51,67 sek.).

Pagal geriausius sezono rezultatus vietą pusfinalyje iškart pelnė 30-metė Agnė Šerkšnienė. Šios rungties pusfinalis vyks ketvirtadienį 20.50 val.

Gediminas Truskauskas

Vyrų 200 m bėgimo atrankos barjero trečiadienį neįveikė 20-metis Gediminas Truskauskas. Lietuvis distanciją nubėgo per 21,11 sek. ir ketvirtame bėgime liko penktas. Galutinėje įskaitoje jis užėmė 20 vietą iš 30 dalyvių.

„Visai neblogai. Ne kiekvieną dieną gali startuoti tokiose varžybose. Esu jauniausias Lietuvos rinktinėje, startavęs individualioje rungtyje. Esu patenkintas, nes įgavau patirties“, – sakė šių varžybų debiutantas, į Berlyną atvykęs su vardiniu kvietimu. Šį sezoną jis pasiekė asmeninį rekordą, 200 m nubėgęs per 20,98 sek.

„Ne kiekvieną startą pavyksta pasiekti asmeninį rekordą. Startas buvo geras, bet finiše susikausčiau. Tikslas buvo patekti į pusfinalį, tačiau ir tai manau, kad triskart per save perlipau. Jau vien šis startas man buvo netikėtas“, – kalbėjo sprinteris.

G. Truskauskas tapo pirmuoju Lietuvos atstovu Europos čempionatuose, bėgusiu 200 m rungtyje.

Vietą pusfinalyje jam būtų garantavęs rezultatas, artimas Lietuvos rekordui – pastarasis priklauso Ryčiui Sakalauskui (20,74 sek.). Paskutinis gavęs bilietą į pusfinalio bėgimą – norvegas Jonathanas Quarcoo, distanciją įveikęs per 20,77 sek. Atrankos lyderiu tapo Italijos atstovas Eseosa Desalu (20,39 sek.).

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 8 diena, trečiadienis

  • 19.25 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/atranka)
  • *21.00 Eglė Balčiūnaitė (800 m/pusfinaliai)
  • *21.20 Gediminas Truskauskas (200 m/pusfinaliai)
  • *21.25 Andrius Gudžius (disko metimas/finalas)

Rugpjūčio 9 diena, ketvirtadienis

  • 10.30 Ieva Zarankaitė (disko metimas/atranka)
  • 13.30 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/atranka)
  • 20.45 Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį/atranka)
  • 20.50 Agnė Šerkšnienė (400 m/pusfinaliai)
  • *21.22 Edis Matusevičius (ieties metimas/finalas)

Rugpjūčio 10 diena, penktadienis

  • 14.40 moterų estafetė 4x400 m (atranka)
  • *20.20 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/finalas)
  • *21.25 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/finalas)
  • *22.20 Eglė Balčiūnaitė (800 m/finalas)
  • *22.50 Simas Bertašius (1500 m/finalas)

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • *21.00 Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį/finalas)
  • *21.20 Agnė Šerkšnienė, Modesta Morauskaitė, Eva Misiūnaitė (400 m/finalas)
  • *21.25 Ieva Zarankaitė (disko metimas/finalas)
  • *22.50 moterų estafetė 4x400 m (finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)