Lietuvis 19,1 km distanciją su 530 m vertikalaus sukilimo ir 30 kontrolinių punktų įveikė per 1 val. 17 min. 5 sek.

Nuo čempionu tapusio čeko Jano Haseko lietuvis atsiliko 3 min. 2 sek. Sidabro medalis atiteko šveicarui Adrianui Jaeggiui (1:16:44 sek.).

„Visiems šiandien buvo sunku orientuotis. Sakyčiau, kad ir pats netobulai įveikiau trasą, bet, matyt, mano klaidos nebuvo tokios didelės“, – per gėlių įteikimo ceremoniją kalbėjo I. Ambrazas.

Sportininkams reikėjo įveikti tris ratus, visiems jie buvo skirtingi – kartu startavę sportininkai greitai išsiskirstė. „Didžiąją trasos dalį važiavau vienas – nebuvo už ko kabintis. Nesiblaškiau, tikrai reikėjo neskubėti renkantis variantus į kontrolinius punktus. Iš tikrųjų, visą trasą nežinojau kelintas važiuoju, tik grįžusiam pasakė, kad esu trečias“, – įspūdžiais dalinosi I. Ambrazas.

Kitas Lietuvos atstovas Martynas Jurgaitis buvo 7-as (1:20:06 val.). Ąžuolas Macijauskas buvo 31-as (1:42:12 val.).

Bronza paleista iš rankų dėl techninės klaidos

Moterų elito grupėje ovacijomis buvo palydėtos kovos dėl aukščiausių vietų. Čempione tapo Rusijos sportininkė Olga Vinogradova. Ji 18,8 km distanciją su 29 kontroliniais punktais ir puse kilometro vertikalaus sukilimo įveikė per 1 val. 17 min. 5 sek.

Dėmesio centre atsidūrė ir Lietuvos atstovė Gabrielė Andrašiūnienė, kuri finišo tiesiojoje dėl sidabro medalio kovojo su dane Camilla Soegaard. Galiausiai finišo liniją lietuvė kirto trečia, tačiau paaiškėjo, kad jos rezultatas neįskaitytas. Sportininkė neatsižymėjo paskutinio kontrolinio punkto.

„Kadangi pro tą punktą reikėjo važiuoti tris kartus, buvau užtikrinta, kad jį atsižymėsiu. Nuo pat lauko pabaigos vijausi danę ir matėsi, kad yra šansų ją pavyti. Dėl to netikrinau kortelės pypsėjimo”, – svarstė apie savo klaidą G. Andrašiūnienė.

Nepaisant prasprūdusio iš rankų bronzinės prabos medalio, lietuvė teigė esą nusiteikusi pozityviai kitų dienų startams. „Kita vertus, matosi, kad galiu važiuoti su stipriausiomis sportininkėmis”, – šypsodamasi sakė G. Andrašiūnienė.

Kadangi lietuvės rezultatas nebuvo įskaitytas, bronzos medalis atiteko čekei Martinai Tichovskai (1:19:03 val.).

Praėjusiais metais jaunimo grupėje pasaulio čempionate laimėjusi bendro starto lenktynes Viktorija Michnovič, šiemet debiutavo suaugusiųjų grupėje. Pirmas startas elite buvo vykęs, kadangi lietuvei pavyko įkopti į 9 vietą (1:24:02 val.).

Kita Lietuvos atstovė Algirda Mickuvienė buvo 16-a, o Patricija Babrauskaitė 30-a.

Vyrų elito grupėje geriausiai tarp Lietuvos atstovų sekėsi Šarūnui Dmukauskui, kuris užėmė 30-ą vietą. Lietuvis distanciją įveikė per 1 val. 29 min. 19 sek. Kiti Lietuvos atstovai finiše pasirodė vienas po kito: Jonas Maišelis buvo 33-ias (1:33:25 val.), Regimantas Kavaliauskas 34-as (1:34:01 val.), o Nojus Kalvaitis – 35-as (1:34:21 val.).

Dėl aukščiausių pozicijų iki pat finišo kovojo 5 sportininkų grupelė. Galiausiai pasaulio čempionatu tapo suomis Jussi Laurila. Pirmas finišo arenoje pasirodęs sportininkas tris ratus įveikė per 1 val. 20 min. 46 sek. Sidabro medalį iškovojo portugalas Davide Machado, kuris nuo lyderio atsiliko vos 3 sek. Dar sekunde atsilikęs bronzos medalį laimėjo čempionato šeimininkų atstovas austras atstovas Kevinas Haselsbergeris.

Pasaulio jaunimo čempionate merginų iki 20 metų grupėje dalyvavo trys lietuvės. Geriausiai iš jų pasirodė Austėja Kalvaitytė, kuri užėmė 15-ą vietą. 17-oje pozicijoje rikiavosi Eglė Rubaževičiūtė, o Justės Umbrasaitės rezultatas nebuvo įskaitytas. Merginų gretose čempione tapo Rusijos sportininkė Uliana Sukholovskaja.

Trečiadienį čempionatas tęsis vidutine distancija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)