Lietuvis, trečiu bandymu diską švystelėjęs 64,30 m, įvykdė normatyvą ir ketvirtu geriausiu rezultatu pateko tarp 12 finalininkų, kurie medalius išsidalins trečiadienio vakarą.

Pirmu mostu A. Gudžius numetė 60,49 m, o antras buvo nesėkmingas. Laimei, Andrius susitvarkė sus įtampa ir lemiamu metu parodė savo klasę.

Pernai pasaulio čempiono titulą iškovojęs Vaclovo Kidyko auklėtinis šį sezoną ne kartą gerino savo asmeninį rekordą, galiausiai įrankį nusviedė 69,59 m ir į Berlyną atvyko kaip ryškus rungties favoritas.

Pagrindiniais jo konkurentais kovoje dėl aukso medalio buvo laikomi švedas Danielis Stahlis, kuris užtikrintai laimėjo atranką (67,07 m), bei vokietis Christophas Hartingas, tačiau pastarasis patyrė tikrą fiasko.

Jo, kaip ir olimpinio vicečempiono lenko Piotro Malachowskio nė vienas bandymas nebuvo įskaitytas.

Tuo metu 39-erių estų veteranas Gerdas Kanteris reikalus išsprendė jau pirmu mėginimu (64,18 m) ir buvo paskutinis, penktas, atletas iš 26-ių dalyvių, įveikęs 64 m ribą.

Antras – švedas Simonas Petterssonas (64,82 m), trečias – Alinas Alexandru Firfirica (64,79 m).

Disko metimo atrankos rezultatai

Vietą Europos čempionato disko metimo finale sportininkams garantavo 64 metrų metimas arba patekimas tarp 12-os geriausių.

Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse Vokietijos sostinėje Berlyne rugpjūčio 6-13 dienomis kovoja 27-i mūsų šalies lengvaatlečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)