Dar prieš oficialų Europos lengvosios atletikos čempionato atidarymą vykusiuose 100 m atrankos bėgimuose K. Deliautaitės sėkmė nelydėjo. Tokių varžybų debiutantė, šią savaitę švęsianti 23-ąjį gimtadienį, užėmė 23 vietą (11,75 sek.) ir liko už pusfinalio barjero.

Geriausio sprinterės rezultato (11,54 sek.), pasiekto liepos pabaigoje Palangoje vykusiame Lietuvos čempionate, būtų užtekę, kad ji prasibrautų į pusfinalį.

„Jaučiau didesnę atsakomybę, nes tai buvo pirmas suaugusiųjų čempionatas. Pakankamai daug žiūrovų, nesu pripratusi ir varžovės gana stiprios. Bėgau su elitu ir norėjosi geriausio rezultato – Berlyne visada norėjau bėgti, – po starto kalbėjo K. Deliautaitė. – Kelias dienas prieš varžybas jaudinausi labiau nei sėdėdama starto laukimo kambaryje. Sėdžiu viešbutyje, atrodo, kad jaudinuosi, bijau, sėdžiu stadione – išmušė kažkokia apatija“.

K. Deliautaitė apgailestavo, kad jai teko bėgti pirmame takelyje – iš vienos pusės varžovės nebuvo, o kitoje pusėje – viena iš šio bėgimo favoričių Ewa Swoboda: „Žinant mano startą, ji iškart du metrus į priekį pabėgo ir reikėjo kovoti vienai“.

Lenkijos sprinto žvaigždė laimėjo antrą bėgimą, distanciją įveikusi per 11,33 sek.

Jono Čižausko auklėtinė yra viena iš trijų Lietuvos lengvaatlečių, kuriai Europos lengvosios atletikos asociacija suteikė teisę startuoti čempionate ir neįvykdžius normatyvo.

„Labai džiaugiuosi, kad pakvietė, nes antrus metus iš eilės nepasisekė įvykdyti normatyvo – bėgau labai šalia. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę čia dalyvauti, bet yra kaip yra“, – sakė sprinterė.

Antradienį pasirodymą Europos čempionate pradės 50 km žingsniuosiantys ėjikai Tadas Šuškevičius ir Arturas Mastianica, rutulio stūmikė Ieva Zarankaitė, 800 m bėgsianti Eglė Balčiūnaitė, 3000 m kliūtinio bėgimo specialistas Justinas Beržanskis bei didžiausia Lietuvos komandos viltis, disko metikas Andrius Gudžius.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 6 diena, pirmadienis

18.45 Karolina Deliautaitė (100 m/atranka)

Rugpjūčio 7 diena, antradienis

  • 9.35 Tadas Šuškevičius, Arturas Mastianica (50 km sportinis ėjimas)
  • 10.40/12.10 Andrius Gudžius (disko metimas/atranka)
  • 11.10 Ieva Zarankaitė (rutulio stūmimas/atranka)
  • 12.05 Eglė Balčiūnaitė (800 m/atranka)
  • 12.40 Justinas Beržanskis (3000 m kliūtinis bėgimas/atranka)
  • *20.05 Karolina Deliautaitė (100 m/pusfinaliai)
  • *22.30 Karolina Deliautaitė (100 m/finalas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)