Inos Paipalienės auklėtinis Glazge (Jungtinė Karalystė) dar kartą parodė savo varžovams, kad daug vilčių puoselėti neverta – rungties favoritas aplenkė visus pusfinalių dalyvius ir finišavo per 1 min. 45,33 sek. Tai – vos 0,21 sek. lėčiau nei D. Rapšio asmeninis rekordas. O antrą vietą užėmusį britą Jamesą Guy lietuvis lenkė 1,11 sek.

„To ir tikėjausi, nes jaučiausi visai gerai. O rytoj, manau, bus dar geriau. Ar tai buvo asmeninio rekordo ataka? Na, norėjosi pasižiūrėti, kokios šiuo metu mano galimybės. Pasirodo, visai neblogos. Bet, kaip sakiau, gali būti dar geriau“, – intrigavo sezono lyderis.

Pirmą kartą aiškiu favoritu laikomas plaukikas teigė, kad įtampa ir atsakomybės našta jam nėra didelė problema.

„Jau nebe pirmas čempionatas man, žinau savo galimybes. Todėl ir plaukiu labiau atsipalaidavęs“, – sakė D. Rapšys.

Tiesa, atsipalaidavimu jo būsenos veikiausiai nepavadinsi. Muzikos per ausines prieš startą kaskart klausantis sportininkas prisipažino net negalintis pasakyti, kokios dainos skambėjo jam ruošiantis pusfinalio plaukimui.

„Mintys buvo absoliučiai kitur – galvojau tik apie nuotolį. Nepasakyčiau, kokios dainos grojo – nebeprisimenu“, – šyptelėjo D. Rapšys.

Antradienį jam iškils rimta dilema – tą pačią dieną laukia ir plaukimo laisvu stiliumi finalas, ir 200 m plaukimo nugara varžybų pradžia. Būtent ši rungtis buvo Lietuvos atstovo mėgstamiausias arkliukas beveik visą ligšiolinę karjerą, kol prieš keletą metų jis nepradėjo sparčiai progresuoti plaukdamas greičiausiu stiliumi.

„Turbūt neplauksiu 200 m nugara. Arba, jei plauksiu, tai ramiai. Nepalankus šįkart tvarkaraštis“, – apgailestavo vienas rinktinės lyderių.

Primename, kad atrankos varžybose pirmadienį ryte D. Rapšys buvo greičiausias tarp visų 62 dalyvių (1 min. 46,55 sek.).

Finalas laukia antradienį, 19.32 val. Lietuvos laiku.

Glazge D. Rapšys jau startavo estafetėje 4x200 m, bet plaukimas nebuvo sėkmingas nei jam, nei visai komandai. Lietuviai atrankos varžybose liko paskutiniai 12-i, o D. Rapšys savo atkarpą nuplaukė per 1 min. 49,36 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)