M. Griškonis pirmosiomis varžybų dienomis diktavo tempą vyrų vienvietėms Loch Stratklaido irklavimo kanale, bet prieš pat finalo finišą jam už akių užbėgo norvegas Kjetilis Borchas.

Sekmadienį 28-erių buvęs pasaulio porinių dviviečių čempionas 0,73 sek. aplenkė 32-ejų vilnietį, kurio rezultatas – 6 min. 50,68 sek. Bronzą pelnė šveicaras Romanas Rooslis, nugalėtojui nusileidęs 2,11 sek.

Išvakarėse M. Griškonis buvo greičiausias tarp 12 pusfinalių dalyvių (6 min. 56,67 sek.), tad ir pats vylėsi išlaikyti pozicijas ir finale.

„Nuo pat pirmos varžybų dienos jaučiausi lyderis, vakar pusfinalyje mano laikas buvo geriausias, aplenkiau ir norvegą. Nors, aišku, visi trys prizininkai buvome gana panašaus pajėgumo. Bet tikėjausi laimėti.

Likus 50 m iki finišo norvegas „pagavo“ didesnį greitį ir iškišo valties nosį į priekį – to ir užteko. Galbūt šiandien mano takas buvo ne toks palankus, daugiau šoninio vėjo, bet reikia pripažinti, kad norvegas šįkart buvo stipresnis už mane. Ką darysi, džiaugiuosi ir antra vieta, juk kovojau iki galo su pačiais geriausiais“, – DELFI savo pasirodymą komentavo irkluotojas.

Praeityje triskart Europos čempionu tapęs patyręs sportininkas savo kolekciją papildė jau septintu žemyno pirmenybių medaliu. Visus juos M. Griškonis pelnė irkluodamas vienvietę.

Bet prieš dvejus metus Rio de Žaneiro žaidynėse pirmąjį olimpinį apdovanojimą M. Griškonis iškovojo porinės dvivietės sudėtyje, kartu su Sauliumi Ritteriu laimėjęs sidabrą.

Šiame eksperimentų kupiname sezone, kuomet Lietuvos irklavimo rinktinės konsultanto iš Italijos Gianni Postiglione nurodymu nuolat keičiamos įgulų sudėtys, M. Griškoniui teko pairkluoti ir keturvietę.

Atletas neslėpė vis dar tiksliai nežinantis, kokioje rungtyje dalyvaus kitą mėnesį Bulgarijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Pas mus labai daug permainų būna – ir trenerių, ir federacijos atstovų nuomonės dažnai keičiasi. Pats tikiuosi irkluoti vienvietę, bet laikas parodys. Dar liko mėnuo, bijau kažką konkretaus pasakyti. Kaip ten bebūtų, man šis pasaulio čempionatas nebus toks svarbus kaip olimpinės žaidynės, kurios laukia po dvejų metų. Žiūriu į ateitį ir ruošiuosi būtent Tokijui“, – kalbėjo Europos vicečempionas.

Varžantis su visos planetos geriausiais vienvietininkais, jam tik kartą yra pavykę užkopti ant prizininkų podiumo – 2015-aisiais M. Griškonis buvo trečias.

Bet sportininkas teigia nesižvalgantis, kurioje rungtyje konkurencija mažesnė.

„Visur yra perspektyvų – tiek vienvietėje, tiek dvivietėje, tiek keturvietėje. Negali žinoti, kaip pats būsi pasiruošęs, tai ką bekalbėti apie konkurentus. Čia – ne šachmatai, daug ėjimų į priekį negali numatyti. Iš tų spėlionių naudos nebus, laimėti vis tiek nepadės – reikia pačiam dirbti“, – kalbėjo M. Griškonis.

Primename, kad Glazgo pašonėje vykusiame Europos čempionate šeštadienį dar du medalius Lietuvai pelnė moterų porinė dvivietė ir vyrų porinė keturvietė.

Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė užsikabino bronzą, Aurimas Adomavičius, Saulius Ritteris, Rolandas Masčinskas ir Dovydas Nemeravičius – sidabrą.

Sekmadienį – paskutinę varžybų dieną – taip pat pasirodymą užbaigė vienvietininkė Lina Šaltytė-Masilionė, laimėjusi B finalą ir galutinėje įskaitoje užėmusi septintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)