Jame dėl aukso medalio lenktyniavo aštuonios pajėgiausios šios rungties atletės, tarp kurių – ir sezono lyderė 26-erių rusė Julija Jefimova (1:04,98 min.), ir prieš dvejus metus Londone iškovotą Europos čempionės titulą gynusi 21-erių lietuvė Rūta Meilutytė.

Būtent jos ir buvo laikomos pagrindinėmis šio finalo favoritėmis. Tiesa, Rusijos atstovės galimybės buvo vertinamos gerokai aukščiau – jos pergalės tikimybė siekė 90 procentų (koef. 1,1), tuo metu scenarijui, kad triumfuos R. Meilutytė, lažybininkai davė tik apie 10 procentų (koef. 9).

Prognozės pasitvirtino. Puikiai startavusi ir po 50 metrų pirmavusi R. Meilutytė finale visą nuotolį įveikė per 1:06,26 min. ir finišavo antra.

Auksą nugvelbė J. Jefimova (1:05,53 min.), kuri po posūkio perėmė iniciatyvą ir dar kartą pagerino čempionatų rekordą.

Trečia liko italė Arianna Castiglioni (1:06,54 min.).

Prieš finalą buvęs lietuvės treneris Jonas Ruddas teigė, kad visa kova vyks tarp dviejų plaukikių.

„Rūta niekada neatskleidžia visų kortų anksčiau laiko. Manau, kad finale pamatysite žymiai stipresnį pasirodymą. Na, J. Jefimova, be abejo, bus favoritė. Šiuo metu ji turbūt truputį stipresnė. Bet Rūta be kovos nepasiduos. Nebūčiau apstulbęs, jei ji nugalėtų. O medalis veikiausiai tikrai bus, tereikia sulaukti, kokios spalvos. Kitos konkurentės? Manau, jos Rūtai nebus didelė problema. Sakyčiau, dvi lyderės yra gana aiškios“, – sakė jis.

Prezidentė pasveikino Meilutytę

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino sportininkę Rūtą Meilutytę, Europos plaukimo čempionate Glazge 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje iškovojusią sidabro medalį.

Pasak prezidentės, Lietuva visada susitelkia linkėdama Rūtai Meilutytei didžiausios sėkmės – tų auksinių sekundžių, kaip įkvėpimo ir dar vieno patikinimo, kad tik atkaklus darbas ir kova dėl užsibrėžto tikslo sukuria visų išsiilgtą rezultatą. Plaukikė vienintelė žino tikrąją jo kainą, o mes visi jaučiame jo vertę.

Šalies vadovės teigimu, ši pergalė pasiekta įveikus nemažai iššūkių, parodžius išskirtinį sportinį meistriškumą ir tikros kovotojos dvasią, kuri visai Lietuvai kelia pasididžiavimą.

Prezidentė R. Meilutytei padėkojo už visai Lietuvai padovanotas džiaugsmo akimirkas ir palinkėjo sėkmės būsimuose startuose.

Atrankos varžybose kiek greitesnė buvo lietuvė (1:06,89 min. prieš 1:07,25), tačiau pusfinalyje savo sąlygas jau primetė J. Jefimova, pralenkusi mūsiškę beveik 1,3 sekundės – 1:05,87 prieš 1:07,16. Pusfinalio rezultatai buvo patikslinti, nes nustatyta, kad starto mechanizmai buvo sukonfigūruoti neteisingai – visoms pridėta po 0,1 sek.

Geresnius laikus už Rūtą pusfinalyje parodė ir britė Siobhan-Marie O'Connor (1:06,99 min.), italė Arianna Castiglioni (1:07,01 min.) bei ispanė Jessica Vall Montero (1:07,08 min.), tad penkta likusi R. Meilutytė finale plauks ne pačiam patogiausiame antrame takelyje, kai J. Jefimova – viduriniame, ketvirtame.

Iš viso moterų 100 m plaukimo krūtine rungtyje dalyvavo 48 sportininkės. 16-metė Kotryna Teterevkova (1:09,22 min.) užėmė 28-tą vietą.

R. Meilutytė Glazge dar varžysis moterų 50 m krūtine disciplinoje, kurioje taip pat gali pretenduoti į medalį.

50 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale, į kurį pateko pasiekusi Lietuvos rekordą, Rūta tenkinosi aštunta vieta (25,16 sek.).

Tuo metu puikią formą demonstruojanti J. Jefimova medalius dar medžios tiek 50 m, tiek 200 m plaukimuose krūtine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (596)