Triskart Europos čempionas ir dabartinis olimpinis vicečempionas iš Lietuvos finale nuotolį įveikė per 6 min. 50,68 sek.

Mūsiškis nusileido tik norvegui Kjetilui Borschui (6:49,65 min.), su kuriuo lenktyniavo iki pat finišo. Lietuviui iki aukso pritrūko 0,73 sek.

Trečias finišą pasiekė šveicaras Romanas Roeoesli (6:52,06 min.).

Ketvirtas liko kurį laiką pirmavęs lenkas Natanas Węgrzycki-Szymczykas (6:53,53 min.).

Prezidentė pasveikino su medaliu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino irkluotoją Mindaugą Griškonį, Europos irklavimo čempionate Glazge vyrų vienviečių klasėje laimėjusį sidabrą.

Pasak šalies vadovės, puikią sportininko laimėjimų kolekciją papildė dar vienas svarus apdovanojimas, įrodęs ryžtą užtikrintai siekti pergalės ir sportinio charakterio tvirtumą.

Prezidentė padėkojo už visai Lietuvai padovanotą džiaugsmą ir patvirtinimą, kad mūsų šaliai atstovauja išskirtinio meistriškumo irkluotojai.

Valstybės vadovė palinkėjo sportininkui daug jėgų ir drąsos siekti naujų aukščiausių pergalių.

Šeštadienį trasoje užtrukęs 6 min. 56,67 sek. M. Griškonis buvo greičiausias pusfinalyje.

M. Griškonis yra 2009, 2011 ir 2012 m. Europos čempionas, 2007 ir 2016 m. iškovojo sidabrą, o 2014-aisiais – bronzą.

Primename, kad šeštadienį Lietuvos atstovai iškovojo pirmus du medalių komplektus: vyrų porinė keturvietė įgula (Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritteris, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius) laimėjo sidabrą, o Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė porinių dviviečių varžybose pasidabino bronza.

L. Šaltytė-Masilionė laimėjo Europos čempionato B finalą

Moterų vienviečių valčių B finale sekmadienį lietuvė Lina Šaltytė-Masilionė užėmė pirmąją vietą. Galutinėje įskaitoje jai atiteko septinta pozicija.

31-erių metų L. Šaltytė-Masilionė 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 47,89 sek.

Šioje rungtyje iš viso dalyvauja tik devynios sportininkės, todėl B finale varžėsi vos trys.

Lietuvos irkluotoja aplenkė Izraelio atstovę Nurit Bezdesky (7.57,05) ir latvę Zanę Putniną (8.11,00).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)