Lietuvos dviračių treko rinktinėje iš viso bus šeši dviratininkai, tarp jų ir traumą išsigydęs Vasilijus Lendel. 23 metų dviratininkui, kuris praėjusį sezoną pasaulio taurės varžybose iškovojo auksą ir sidabrą, gegužės pabaigoje varžybose Maskvoje (Rusija) buvo lūžęs dešinysis raktikaulis.

Pirmosios Europos dviračių treko čempionate startuos Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė. Jos penktadienį dalyvaus komandų sprinto lenktynėse. „Tikiuosi, kad viskas pavyks gerai. Labai svarbu nepadaryti klaidų“, – prieš pirmąjį startą sakė Lietuvos treko rinktinės lyderė S. Krupeckaitė.

Ji dar dalyvaus keirino rungtyje, kuri vyks antradienį. „Nors šiemet Europos čempionatas rengiamas daugiau nei dviem mėnesiais anksčiau nei įprastai, nesijaučiu blogai pasirengusi. Manau, kad viskas bus gerai“, – pabrėžė dukart pasaulio ir triskart Europos čempionė.

Penktadienį 10 km skrečo rungtyje jėgas išbandys O. Baleišytė, kuri neseniai Stambulo oro uoste paslydo ir susižalojo kelį. Dviratininkei buvo diagnozuotas kelio girnelės išnirimas ir kelio raiščio įtrūkimas. „Žinoma, reikia nusiteikti, kad nebus taip smagu ir linksma ten.

Kol kas aš nesu pajėgi varžybauti, dar negaliu net atsistojusi minti. Bet aš žinau, kad viskas bus gerai! Labai tikiuosi nenuvilti savęs, Jūsų ir visų, kurie įdėjo daug pastangų, kad ši kelionė būtų įmanoma! Bet aš esu pasirengusi kovoti visomis savo galimybėmis!“, – prieš kelias dienas viename socialinių tinklų rašė Olivija, kuriai po mėnesio sukaks 20 metų.

Olivija Baleišytė

O. Baleišytė 2017-2018 metų sezono pasaulio taurės varžybų daugiakovės galutinėje įskaitoje užėmę trečią vietą, o Pruškove (Lenkija) vykusio pirmojo etapo skrečo rungtyje iškovojo bronzos medalį. O. Baleišytė pasaulio skrečo rungties reitinge užima penktą, o daugiakovės reitinge – septintą vietas.

Glazge startuos ir Svajūnas Jonauskas bei jauniausia rinktinės narė Kristina Kazlauskaitė, kuriai šio mėnesio pabaigoje švęs savo 19-ąjį gimtadienį.

Rugpjūčio 5-12 dienomis vyksiančiame Europos dviračių plento čempionate mūsų šaliai atstovaus patyrę dviratininkai – Rasa Leleivytė, Daiva Tušlaitė, Gediminas Bagdonas bei Ramūnas Navardauskas. Visi, išskyrus Rasą, dalyvaus ir asmeninėse, ir grupinėse lenktynėse.

Vis tvirčiau jaučiasi didžiąją dalį praėjusio sezono praleidęs 2015 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas R. Navardauskas. Elitinės „Bahrain Merida“ komandos narys praėjusį rugpjūtį buvo operuotas dėl širdies ritmo sutrikimo. Ramūnas nelenktyniavo nuo 2017 metų birželio iki šių metų sausio.

R. Navardauskas birželio pabaigoje tapo Lietuvos asmeninių ir grupinių lenktynių vicečempionu, o liepos 29 dieną Londone (Jungtinė Karalystė) vykusiose UCI „World Tour“ lenktynėse finišavo 16-as. „Ką tik buvau po treniruočių stovyklos aukštikalnėse, todėl nežinojau, ko tikėtis. Stengiausi būti kantrus ir pasiekti finišą. Vis tik kojos buvo pakankamai stiprios. Kelios nesėkmės nesutrukdė padėti komandos draugui, o ir man dar užteko jėgų nuriedėti iki finišo pirmame dvidešimtuke. Jaučiau, kad grįžtu į aukščiausią lygį“, – apie lenktynes Londone sakė R. Navardauskas.

Prestižinių daugiadienių lenktynių „Tour de France“ ir „Giro d’Italia“ etapų nugalėtojas nežino, ko tikėtis Europos čempionate. „Varžybos bus kitokios, nes važiuos ne komandos, o šalių rinktinės. Iš pradžių maniau, kad varžybos bus lengvesnės, nes dauguma pajėgiausių dviratininkų dalyvaus „Tour de France” lenktynėse ir dėl nuovargio praleis čempionatą.

Bet kai kurie sprinteriai iš „Tour de France” pasitraukė anksčiau ir ėmė rengtis Europos čempionatui. Tad varžybų lygis vis tik bus aukštas ir, siekiant gerai pasirodyti, reikės labai daug jėgų”, – pažymėjo R. Navardauskas.

„Jaučiuosi gerai. Laukia techniška grupinių lenktynių trasa. Žiūrėsime, kaip važiuos po aštuonias dviratininkes turėsiančios komandos – Nyderlandai, Italija ir kitos. Joms tinka ir pabėgimas, ir finišas iš grupės. Mums dviem bus nelengva, bet bandysim pakovoti. Mane tenkintų tik vieta pirmajame penkete”, – teigė Lietuvos grupinių lenktynių čempionė R. Leleivytė.

Rugpjūčio 10-11 dienomis dėl Europos pirmenybių medalių kovos BMX atstovai. Šiose varžybose Lietuvai atstovaus traumas jau išsigydę Gabrielius Pabijanskas ir Lukas Karalius.

„Esame nusiteikę kovingai. G. Pabijanskas šiuo metu yra geros sportinės formos. Jis pajėgus pasiekti finalą bei pakovoti dėl medalių. O L. Karalius šiemet debiutuoja elito grupėje. Jis gali pateikti malonių siurprizų, – sakė dviratininkų treneris Donatas Armonas. – Daug kas priklausys ir nuo sėkmės, kuri mūsų sporto šakoje lemia labai daug.

Būna, kad favoritai suklumpa jau per pirmuosius tris važiavimus. Trasa bus sudėtinga. Tikiuosi, kad užteks treniruočių jos pažinimui.“

G. Pabijanskas pavasarį prieš pasaulio taurės varžybas Nyderlanduose per treniruotę stipriai susitrenkė nugarą ir pasitempė peties raiščius. Gabrielius birželį Baku (Azerbaidžanas) vyksiame pasaulio čempionate tarp 76 dalyvių buvo 32-as.

Tarp europiečių jis užėmė 19-ą vietą. L. Karalius pernai praleido sezoną dėl raktikaulio lūžio. Šiemet dviratininkas patirties sėmėsi Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treniruočių stovykloje Šveicarijoje.

Lietuvos dviratininkų tvarkaraštis

Rugpjūčio 3 d., penktadienis

16.15 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/kvalifikacija)
17.55 Olivija Baleišytė (skrečas)
18.20 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/pirmas etapas)

*22.12 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/finalas)

Rugpjūčio 4 d., šeštadienis

11.00 Kristina Kazlauskaitė (3000 m persekiojimo lenktynės/atranka)
12.25 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/atranka)

*16.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/šešioliktfinaliai)
*17.21 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/aštuntfinaliai)
18.04 Kristina Kazlauskaitė (25 km lenktynės dėl taškų)
*21.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/ketvirtfinaliai)
*21.42 Kristina Kazlauskaitė (3000 m persekiojimo lenktynės/finalas)

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

11.00 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/atranka)
*11.45 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/šešioliktfinaliai)
*13.51 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/aštuntfinaliai)
14.09 Kristina Kazlauskaitė (eliminacijos lenktynės)

*21.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/pusfinaliai)
*22.26 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/finalas)

Rugpjūčio 6 d., pirmadienis

*15.30 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/ketvirtfinaliai)
15.42 Olivija Baleišytė (daugiakovė/skrečas)
*17.52 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/pusfinaliai)
18.02 Olivija Baleišytė (daugiakovė/tempo lenktynės)
*21.30 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/finalas)
21.36 Olivija Baleišytė (daugiakovė/lenktynės dėl taškų)
22.17 Olivija Baleišytė (daugiakovė/eliminacijos lenktynės)

Rugpjūčio 7 d., antradienis

13.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/pirmas etapas)
13.12 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/pirmas etapas)

*14.42 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/pusfinalis)
*15.50 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/pusfinalis)
*15.53 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/finalas)
*16.01 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/finalas)

Dviračių sportas – plentas

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

14.30 Daiva Tušlaitė, Rasa Leleivytė (grupinės lenktynės)

Rugpjūčio 8 d., trečiadienis

11.00 Daiva Tušlaitė (lenktynės laikui)
15.00 Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas (lenktynės laikui)

Rugpjūčio 12 d., sekmadienis

12.30 Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas (grupinės lenktynės)

Dviračių sportas – BMX

Rugpjūčio 10 d., penktadienis

14.00 Gabrielius Pabijanskas, Lukas Karalius (atranka)

Rugpjūčio 11 d., šeštadienis

*14.00 Gabrielius Pabijanskas, Lukas Karalius (finalas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)