Unikalus septetas

Beveik 5 tūkstančiai – tiek atletų turėtų sugužėti į Glazgą (Škotija) ir Berlyną (Vokietija), kur rupjūčio 2-12 dienomis vyks septynių sporto šakų žemyno pirmenybės.

Lengvoji atletika, plaukimas, dviračių sportas, irklavimas, gimnastika, triatlonas ir golfas kartu mėgins sudaryti atsvarą tiek rinkoje karaliaujančiam futbolui, tiek prieš trejus metus startavusiam kitam naujadarui – Europos žaidynėms.

Šešios sporto šakos suderino savo tvarkaraščius taip, kad Europos pirmenybes galėtų rengti vienu metu, o golfas pristato naują turnyrą – žemyno komandinį čempionatą.

Bendri Europos čempionatai turėtų vykti kas ketverius metus, neatmetama, kad ateityje į juos gali įsilieti daugiau sporto šakų.

Tokį eksperimentinį formatą ryžtasi išbandyti tikintis, kad kompleksinės varžybos pritrauks daugiau visuomenės dėmesio ir komercinės sėkmės nei pavieniai čempionatai.

Tarp kompanijos „European Championships Management“ (ECM) akcininkų yra ne tik septynios Europos federacijos bei varžybas priimantys miestai, bet ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU).

Televizijos transliacijų teisės yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl tokie sporto pasaulio sunkiasvoriai kaip lengvoji atletika ar plaukimas nusprendė patys organizuoti kompleksinį renginį, o ne aktyviau įsitraukti į alternatyvą, pasiūlytą Europos olimpinių komitetų – Europos žaidynes.

Lietuvoje bus rodomos ne visos sporto šakos

Iki 2015-ųjų Europa buvo vienintelis žemynas, neturėjęs savo regioninio multisporto renginio – savotiškos sumažintos olimpinių žaidynių versijos.

Gilias tradicijas turinčios sporto šakos nejautė tokio poreikio, kadangi Senajame žemyne prestižo bei susidomėjimo pakako ir pavieniams čempionatams.

Vis dėlto apetitas XXI amžiuje kyla greitai: matydamos, kaip geometrine progresija pajamas augina komandiniai žaidimai, pirmiausia – futbolas, subruzdo ir individualios sporto šakos.

Tačiau perleisti iniciatyvos Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) ir jo vietininkams Europoje didžiosios federacijos neskubėjo.

Prieš trejus metus į pirmąsias Europos žaidynes Baku (Azerbaidžanas) lengvoji atletika ir plaukimas pasiuntė tik žvalgus – iš esmės, trečio ešalono sportininkus. Ryškiausių žvaigždžių nebus ir 2019 metais Minske (Baltarusija) vyksiančiose žaidynėse.

Įvertinusios, kad labiau apsimoka pačioms šeimininkauti savame kieme, septynios sporto šakos sudarė sąjungą su ankstesnes privilegijas prekiaujant olimpinių transliacijų teisėmis praradusiu EBU.

„Stambios federacijos tiesiog nenorėjo su kuo nors dalintis televizijos teisėmis. Vietoje to jos pačios ėmėsi organizuoti savo renginį“, – Europos čempionatų idėjos gimimą DELFI nupasakojo Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Emilis Vaitkaitis

Artėjant varžyboms paskelbta, kad tokiose šalyse kaip Jungtinė Karalystė ir Vokietija jos bus rodomos panašiu principu kaip olimpinės žaidynės – nuo ryto iki vakaro.

Lietuvos nacionalinis transliuotojas buvo konservatyvesnis – viso pyrago nepirko ir išsirinko tik gardžiausius kąsnius.

„LRT Kultūros“ eteryje ir internetu planuojamos 54 valandos tiesioginių irklavimo, plaukimo ir lengvosios atletikos transliacijų. Taigi, kiekvieną dieną sportas televizorių ekranuose bus matomas daugiau nei penkias valandas.

Anot LRT sporto prodiuserio Ramūno Grumbino, perkant atskirų sporto šakų transliacijų teises, kainos reikšmingai nesiskyrė nuo įprastų.

„Ar naujas formatas bus geresnis, sunku spręsti, laikas parodys. Bet Lietuvos žiūrovams tai bus nauja patirtis, nes jie galės stebėti, kaip irkluotojus ekrane pakeis plaukikai, vėliau vienoje transliacijoje sutilps plaukimas ir lengvoji atletika“, – DELFI teigė R. Grumbinas.

Skaičiuojama, kad iš viso Europos čempionatų televizijos auditorija sudarys per milijardą žmonių visame pasaulyje.

Pasitelkė Čempionų lygos architektus

Bendrų varžybų iniciatyvą paskatino ir įsitikinimas, kad koncentruotas renginys leis maksimizuoti pajamas iš rėmėjų, rinkodaros ir prekybos bilietais.

Tam reikalingas visuomenės ir žiniasklaidos dėmesys, kurį dabar nugriebia konkurentai.

„Futbolas ir gerąja, ir blogąja prasme nustelbia kitas sporto šakas. Ypač – individualias. Lengvoji atletika, plaukimas, gimnastika – senos olimpinės sporto šakos, bet komercinėje plotmėje joms konkuruoti sunku, labai daug dėmesio susilaukiame tik per olimpines žaidynes.

Todėl kilo mintis sujungti pajėgas. Kompleksinis renginys sustiprina komercinį įvaizdį, įneša daugiau šou, kurio šiais laikais neišvengiamai reikia, daugiau garsių pavardžių.

Tarkime, lengvoji atletika turi įžymybių, bet jų tikrai nėra per daug. Pridėkime plaukimo, irklavimo žvaigždes – žmonėms jau darosi įdomiau. Manau, kad mes vieni kitus labiau papildome nei nustelbiame, kadangi mūsų tipinis žiūrovas yra panašus. O ar visa tai pasiteisins, dar reikės analizuoti“, – kalbėdamas su DELFI, svarstė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Eimantas Skrabulis

Futbolui individualios sporto šakos ne tik pavydi, bet ir bando sekti jo pėdomis.

Neatsitiktinai ECM įkūrė ir Europos čempionatų koncepciją suformavo Paulas Bristow ir Marcas Jorgas – du rinkodaros specialistai, praeityje bendradarbiavę su UEFA.

Abu jie praėjusio amžiaus pabaigoje prisidėjo prie Čempionų lygos reformos, pavertusios pajėgiausią žemyno klubų turnyrą visą parą veikiančia pinigų spaustuve.

„Įvairūs tyrimai įrodė, kad kompleksiniai renginiai pritraukia daugiau publikos ir televizijos auditorijos. „Eureka“ sušukome tada, kai supratome, kad nebereikia kurti nieko naujo, tik sutelkti po vienu skėčiu jau esamas varžybas. Toliau prireikė nemažai drąsos – visi gali ilgai kalbėti apie būtinas permainas, bet jų imtis yra visai kas kita“, – interviu insidethegames.biz teigė P. Bristow.

Konkuruoti su olimpiada neketina

Nors kol kas nėra paviešinta, kaip komercinėje srityje sekasi ECM, Europos čempionatai pritraukė išties stambių rėmėjų, pavyzdžiui, tarptautinį prekybos tinklą „Spar“ arba Japonijos kompaniją „Toyo Tires“.

Išankstinė prekyba bilietais tiek Glazge, tiek Berlyne vertinama kaip „sėkminga“, nors dar galima įsigyti bilietų į visus startus.

Jei komercinė sėkmė iš tikrųjų pasirodys tvari, ar gali naujai susiformavęs sporto šakų aljansas žengti dar toliau pavymui futbolui?

Pastarajam nereikalingos ne tik Europos žaidynės – FIFA jaučiasi taip tvirtai, kad gali sau leisti pro pirštus žiūrėti ir į olimpines žaidynes, kuriose dalyvauja ne nacionalinės futbolo rinktinės, o keliais veteranais sustiprintos jaunimo komandos.

Bet E. Skrabulis nemano, kad net ir tolimoje ateityje lengvoji atletika ar kitos individualios sporto šakos numos ranka į olimpines žaidynes.

„Futbolui olimpiados nereikia, nes jis yra absoliučiai komercializuotas. Bet visko vertinti pinigais nederėtų – yra dar istorija, tradicijos. Problema ta, kad vien olimpinių žaidynių neužtenka, į ketverius metus kartais sutelpa visa sportininko karjera. Todėl reikia ir stiprių Europos, pasaulio čempionatų. Tokių, kurie vyksta ne vien tam, kad vyktų, bet sutraukia dėmesio, papildomų lėšų.

O olimpiada, mano giliu įsitikinimu, yra šventa ir turėtų visuomet likti pirmoje vietoje. Net žiūrint keliasdešimt metų į priekį, nematau, kad olimpinė ugnis galėtų užgesti“, – prognozavo E. Skrabulis.

Lietuvos delegacijoje – būrys medalių medžiotojų

Inauguraciniai Europos čempionatai dviejuose miestuose vyks dėl to, jog Europos lengvosios atletikos asociacija jau anksčiau teisę rengti 2018-ųjų pirmenybes buvo patikėjusi Berlynui.

Glazgas priimti likusias sporto šakas pasiryžo po 2014 metais čia vykusių britų Sandraugos žaidynių. Visa Europos čempionatams reikalinga infrastruktūra buvo sukurta iki to laiko, todėl Glazgas išvengė didelių investicijų į sporto bazes.

Tiesa, ketvirtadienį prasidedančios varžybos vyks ne tik didžiausiame Škotijos mieste.

Edinburge dėl medalių kovos šuolininkai į vandenį, plaukimo atviruose vandenyse varžybos vyks Loch Lomondo ežere, golfo – Gleneaglese, visos likusios – Glazge arba jo apylinkėse.

Lietuva Europos čempionatuose turės 64 atstovus – beveik tiek pat, kiek 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur startavo 67 šalies olimpiečiai.

Beveik pusė delegacijos keliaus į Berlyną. Lengvosios atletikos rinktinę sudarys 27 sportininkai.

Škotijoje gausiausia bus Lietuvos vandens sporto komanda, kurioje – 11 plaukikų ir 2 šuolininkės į vandenį.

Glazge taip pat varžysis 12 dviratininkų, 8 irkluotojai, 3 gimnastai (dar du startuos kartu vyksiančiame Europos jaunimo čempionate) ir vienintelis triatlonininkas. Lietuvių nebus tik golfo pirmenybėse.

Komandų sudėtyse – ne viena šalies įžymybė, pretenduojanti į medalius: plaukikai Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys, disko metikas Andrius Gudžius, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, dviratininkai Simona Krupeckaitė ir Ramūnas Navardauskas, irkluotojas Mindaugas Griškonis, tituluotos moterų porinės dvivietės ir vyrų porinės keturvietės įgulos.

Europos čempionatus rugpjūčio 2-12 dienomis tiek iš Glazgo, tiek iš Berlyno dienomis nušvies DELFI korespondentai.

Lietuvos sportininkų startų tvarkaraštis:

Lengvoji atletika

Rugpjūčio 6 d., pirmadienis

18.45 Karolina Deliautaitė (100 m/atranka)

Rugpjūčio 7 d., antradienis

9.35 Tadas Šuškevičius, Arturas Mastianica (50 km sportinis ėjimas)
10.40/12.10 Andrius Gudžius (disko metimas/atranka)
11.10 Ieva Zarankaitė (rutulio stūmimas/atranka)
12.05 Eglė Balčiūnaitė (800 m/atranka)
12.40 Justinas Beržanskis (3000 m kliūtinis bėgimas/atranka)

*20.05 Karolina Deliautaitė (100 m/pusfinaliai)
*22.30 Karolina Deliautaitė (100 m/finalas)

Rugpjūčio 8 d., trečiadienis

11.50 Gediminas Truskauskas (200 m/atranka)
12.05 Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis/atranka)
12.30 Eva Misiūnaitė, Modesta Morauskaitė (400 m/atranka)
13.05 Simas Bertašius (1500 m/atranka)
14.00/15.25 Edis Matusevičius (ieties metimas/atranka)

19.25 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/atranka)
*21.00 Eglė Balčiūnaitė (800 m/pusfinaliai)
*21.15 Ieva Zarankaitė (rutulio stūmimas/finalas)
*21.20 Gediminas Truskauskas (200 m/pusfinaliai)
*21.25 Andrius Gudžius (disko metimas/finalas)

Rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

10.30 Ieva Zarankaitė (disko metimas/atranka)
13.30 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/atranka)

20.45 Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį/atranka)
20.50 Agnė Šerkšnienė, *Modesta Morauskaitė, *Eva Misiūnaitė (400 m/pusfinaliai)
*21.22 Edis Matusevičius (ieties metimas/finalas)
*22.00 Gediminas Truskauskas (200 m/finalas)
*22.20 Justinas Beržanskis (3000 m kliūtinis bėgimas/finalas)

Rugpjūčio 10 d., penktadienis

14.40 moterų estafetė 4x400 m (atranka)

*20.20 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/finalas)
*21.10 Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis/finalas)
*21.25 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/finalas)
*22.20 Eglė Balčiūnaitė (800 m/finalas)
*22.50 Simas Bertašius (1500 m/finalas)

Rugpjūčio 11 d., šeštadienis

10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)

*21.00 Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį/finalas)
*21.20 Agnė Šerkšnienė, Modesta Morauskaitė, Eva Misiūnaitė (400 m/finalas)
*21.25 Ieva Zarankaitė (disko metimas/finalas)
*22.50 moterų estafetė 4x400 m (finalas)

Rugpjūčio 12 d., sekmadienis

10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas)

Plaukimas

Rugpjūčio 3 d., penktadienis

12.18 Rūta Meilutytė (50 m laisvu stiliumi/atranka)
12.31 Gytis Stankevičius (50 m nugara/atranka)
12.53 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (100 m krūtine/atranka)
13.22 vyrų estafetė 4x100 m laisvu stiliumi (atranka)

*19.18 Rūta Meilutytė (50 m laisvu stiliumi/pusfinalis)
*19.25 Gytis Stankevičius (50 m nugara/pusfinalis)
*19.39 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (100 m krūtine/pusfinalis)
*20.10 vyrų estafetė 4x100 m laisvu stiliumi (finalas)

Rugpjūčio 4 d., šeštadienis

11.30 Simonas Bilis, Povilas Strazdas, Tomas Sungaila (100 m laisvu stiliumi/atranka)
11.52 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (100 m krūtine/atranka)
12.05 Deividas Margevičius (200 m peteliške/atranka)

*19.13 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (100 m krūtine/finalas)
*19.24 Simonas Bilis, Povilas Strazdas, Tomas Sungaila (100 m laisvu stiliumi/pusfinalis)
*19.31 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (100 m krūtine/pusfinalis)
*19.40 Deividas Margevičius (200 m peteliške/pusfinalis)
*20.18 Gytis Stankevičius (50 m nugara/finalas)
*20.23 Rūta Meilutytė (50 m laisvu stiliumi/finalas)

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

11.30 Povilas Strazdas (200 m kompleksinis/atranka)
11.59 Gytis Stankevičius (100 m nugara/atranka)
12.39 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (200 m krūtine/atranka)
12.59 vyrų estafetė 4x200 m laisvu stiliumi (atranka)

*19.20 Simonas Bilis, Povilas Strazdas, Tomas Sungaila (100 m laisvu stiliumi/finalas)
*19.25 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (100 m krūtine/finalas)
*19.31 Gytis Stankevičius (100 m nugara/pusfinalis)
*19.49 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (200 m krūtine/pusfinalis)
*20.26 Povilas Strazdas (200 m kompleksinis/pusfinalis)
*20.45 Deividas Margevičius (200 m peteliške/finalas)
*20.52 vyrų estafetė 4x200 m laisvu stiliumi (finalas)

Rugpjūčio 6 d., pirmadienis

11.30 Danas Rapšys, Tomas Sungaila (200 m laisvu stiliumi/atranka)
11.56 Kotryna Teterevkova (200 m krūtine/atranka)
12.16 Deividas Margevičius (50 m peteliške/atranka)
12.45 mišri estafetė 4x100 m kombinuota (atranka)

*19.07 Gytis Stankevičius (100 m nugara/finalas)
*19.21 Danas Rapšys, Tomas Sungaila (200 m laisvu stiliumi/pusfinalis)
*19.30 Kotryna Teterevkova (200 m krūtine/pusfinalis)
*19.41 Deividas Margevičius (50 m peteliške/pusfinalis)
*20.08 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (200 m krūtine/finalas)
*20.15 Povilas Strazdas (200 m kompleksinis/finalas)
*20.22 mišri estafetė 4x100 m kombinuota (atranka)

Rugpjūčio 7 d., antradienis

11.20 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (50 m krūtine/atranka)
11.47 Danas Rapšys, Rokas Juozelskis, Gytis Stankevičius (200 m nugara/atranka)

*18.50 Deividas Margevičius (50 m peteliške/finalas)
*19.01 Danas Rapšys, Rokas Juozelskis, Gytis Stankevičius (200 m nugara/pusfinalis)
*19.18 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (50 m krūtine/pusfinalis)
*19.25 Kotryna Teterevkova (200 m krūtine/finalas)
*19.32 Danas Rapšys, Tomas Sungaila (200 m laisvu stiliumi/finalas)

Rugpjūčio 8 d., trečiadienis

11.16 Simonas Bilis, Tomas Sungaila (50 m laisvu stiliumi/atranka)
11.39 Danas Rapšys, Deividas Margevičius (100 m peteliške/atranka)
11.55 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (50 m krūtine/atranka)

*18.48 Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas (50 m krūtine/finalas)
*19.04 Simonas Bilis, Tomas Sungaila (50 m laisvu stiliumi/pusfinalis)
*19.17 Danas Rapšys, Deividas Margevičius (100 m peteliške/pusfinalis)
*19.25 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (50 m krūtine/pusfinalis)
*19.32 Danas Rapšys, Rokas Juozelskis, Gytis Stankevičius (200 m nugara/finalas)

Rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

12.00 vyrų estafetė 4x100 m kombinuota (atranka)

*18.50 Simonas Bilis, Tomas Sungaila (50 m laisvu stiliumi/finalas)
*18.55 Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova (50 m krūtine/finalas)
*19.00 Danas Rapšys, Deividas Margevičius (100 m peteliške/finalas)
*19.58 vyrų estafetė 4x100 m kombinuota (finalas)

Šuoliai į vandenį

Rugpjūčio 8 d., trečiadienis

11.30 Genevieve Angerame (10 m platforma/atranka)

*16.40 Genevieve Angerame (10 m platforma/finalas)

Rugpjūčio 10 d., penktadienis

11.30 Indrė Marija Girdauskaitė (1 m tramplinas/atranka)

*17.00 Indrė Marija Girdauskaitė (1 m tramplinas/finalas)

Rugpjūčio 11 d., šeštadienis

11.30 Indrė Marija Girdauskaitė, Genevieve Angerame (3 m tramplinas/atranka)

*19.00 Indrė Marija Girdauskaitė, Genevieve Angerame (3 m tramplinas/finalas)

Rugpjūčio 12 d., sekmadienis

14.30 Indrė Marija Girdauskaitė/Genevieve Angerame (sinchroniniai šuoliai, 3 m tramplinas/finalas)

Dviračių sportas – trekas

Rugpjūčio 3 d., penktadienis

16.15 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/kvalifikacija)
17.55 Olivija Baleišytė (skrečas)
18.20 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/pirmas etapas)

*22.12 Simona Krupeckaitė/Miglė Marozaitė (komandų sprintas/finalas)

Rugpjūčio 4 d., šeštadienis

11.00 Kristina Kazlauskaitė (3000 m persekiojimo lenktynės/atranka)
12.25 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/atranka)

*16.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/šešioliktfinaliai)
*17.21 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/aštuntfinaliai)
18.04 Kristina Kazlauskaitė (25 km lenktynės dėl taškų)
*21.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/ketvirtfinaliai)
*21.42 Kristina Kazlauskaitė (3000 m persekiojimo lenktynės/finalas)

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

11.00 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/atranka)
*11.45 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/šešioliktfinaliai)
*13.51 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/aštuntfinaliai)
14.09 Kristina Kazlauskaitė (eliminacijos lenktynės)

*21.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/pusfinaliai)
*22.26 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (sprintas/finalas)

Rugpjūčio 6 d., pirmadienis

*15.30 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/ketvirtfinaliai)
15.42 Olivija Baleišytė (daugiakovė/skrečas)
*17.52 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/pusfinaliai)
18.02 Olivija Baleišytė (daugiakovė/tempo lenktynės)
*21.30 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (sprintas/finalas)
21.36 Olivija Baleišytė (daugiakovė/lenktynės dėl taškų)
22.17 Olivija Baleišytė (daugiakovė/eliminacijos lenktynės)

Rugpjūčio 7 d., antradienis

13.00 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/pirmas etapas)
13.12 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/pirmas etapas)

*14.42 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/pusfinalis)
*15.50 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/pusfinalis)
*15.53 Simona Krupeckaitė, Miglė Marozaitė (keirinas/finalas)
*16.01 Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas (keirinas/finalas)

Dviračių sportas – plentas

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

14.30 Daiva Tušlaitė, Rasa Leleivytė (grupinės lenktynės)

Rugpjūčio 8 d., trečiadienis

11.00 Daiva Tušlaitė (lenktynės laikui)
15.00 Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas (lenktynės laikui)

Rugpjūčio 12 d., sekmadienis

12.30 Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas (grupinės lenktynės)

Dviračių sportas – BMX

Rugpjūčio 10 d., penktadienis

14.00 Gabrielius Pabijanskas, Lukas Karalius (atranka)

Rugpjūčio 11 d., šeštadienis

*14.00 Gabrielius Pabijanskas, Lukas Karalius (finalas)

Irklavimas

Rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

12.36 Aurimas Adomavičius/Saulius Ritteris/Rolandas Masčinskas/Dovydas Nemeravičius (porinė keturvietė/atranka)
12.48 Milda Valčiukaitė/Ieva Adomavičiūtė (porinė dvivietė/atranka)
13.24 Mindaugas Griškonis (vienvietė/atranka)
13.42 Lina Šaltytė-Masilionė (vienvietė/atranka)

Rugpjūčio 3 d., penktadienis

*13.30 Milda Valčiukaitė/Ieva Adomavičiūtė (porinė dvivietė/pusfinalis)

Rugpjūčio 4 d., šeštadienis

*12.35 Mindaugas Griškonis (vienvietė/pusfinalis)
*12.45 Lina Šaltytė-Masilionė (vienvietė/pusfinalis)
*14.30 Aurimas Adomavičius/Saulius Ritteris/Rolandas Masčinskas/Dovydas Nemeravičius (porinė keturvietė/finalas)
*14.45 Milda Valčiukaitė/Ieva Adomavičiūtė (porinė dvivietė/finalas)

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

*14.30 Mindaugas Griškonis (vienvietė/finalas)
*14.45 Lina Šaltytė-Masilionė (vienvietė/finalas)

Gimnastika

Rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

12.00 Agata Vostruchovaitė (kvalifikacija)

Rugpjūčio 4 d., šeštadienis

*15.00 Agata Vostruchovaitė (daugiakovės finalas)

Rugpjūčio 5 d., sekmadienis

*16.30 Agata Vostruchovaitė (atskirų prietaisų finalai)

Rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

12.00 Robertas Tvorogalas, Tomas Kuzmickas (kvalifikacija)

Rugpjūčio 11 d., šeštadienis

*15.00 Robertas Tvorogalas, Tomas Kuzmickas (daugiakovės finalas)

Rugpjūčio 12 d., sekmadienis

*16.30 Robertas Tvorogalas, Tomas Kuzmickas (atskirų prietaisų finalai)

Triatlonas

Rugpjūčio 10 d., penktadienis

16.00 Alberto Casillasas Garcia (olimpinė rungtis)

* – jei pateks

Visi startai nurodyti Lietuvos laiku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)