„Spitzen Leichtathletik“ varžybose Liucernoje, turinčiose EA „Premium Meeting“ statusą, dalyvavo trys Lietuvos lengvaatlečiai.

Agnė Šerkšnienė 200 m B bėgime užėmė trečią vietą ir antrą kartą šiais metais pagerino Lietuvos rekordą – 23,13 sek.

„Žinoma, rekordą pasiekti padėjo gera forma ir puiki nuotaika, o ką jau kalbėti apie varžybų atmosferą. Liucernoje startuoju jau ne pirmą kartą ir visada varžybų čia labai laukiu“, – DELFI po starto sakė A. Šerkšnienė.

Paklausta, ar šiais metais rekordų kraitis dar gali būti papildytas, lengvaatletė šyptelėjo: „Jaučiau, kad galiu pagerinti rekordą ir jei, pasitaikys geros sąlygos, galbūt pavyks ir dar kartą jį pagerinti“.

Primename, kad liepos 1 dieną „Resisprint International“ varžybose Šo de Fone (Šveicarija) A. Šerkšnienė pagerino 400 m bėgimo Lietuvos rekordą – 50,99 sek.

Senasis rekordas buvo pasiektas dar prieš Agnės gimimą – 1984 metais Dalia Matusevičienė Kijeve vieną ratą stadione nubėgo per 51,12 sek.

Prieš tai A. Šerkšnienė Vilniuje Vingio parko stadione startavo Lietuvos moterų 4 x 400 m komandos estafetėje.

Ši žengė didžiulį žingsnį Europos čempionato link – pasiekė šeštą sezono rezultatą žemyne ir beveik užsitikrino teisę startuoti svarbiausiose metų lengvosios atletikos varžybose – Berlyne vyksiančiame Europos čempionate.

„Spitzen Leichtathletik“ varžybose Liucernoje Eglė Balčiūnaitė 800 m bėgime finišavo devinta (2:08.03), o Edis Matusevičius ieties metimo sektoriuje užėmė trečią vietą (dalyvavo 9 lengvaatlečiai) – 78.36 m (74.70-x-75.29-76.63-73.87-78.36).

Ieties metimo sektoriuje nugalėjo estas Magnusas Kirtas (85 m 42 cm), o antras liko olimpinis čempionas vokietis Thomas Rohleris (84 m 25 cm).

Tik ketvirtą vietą užėmė Londono olimpinių žaidynių prizininkas čekas Vitezslavas Vesely (78 m 10 cm).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)