Nors daugelis sporto mėgėjų čia dalyvavo pirmą kartą, distanciją įveikė nesudėtingai ir patys tapo triatlono herojais.

Renginyje buriavosi ir Lietuvos triatlono taurės profesionalai, verslininkai bei praėjusių metų dalyviai.

Prieš varžybas renginio vedėjai pravedė instruktažą, kaip elgtis tranzitinėje zonoje, o nuskambėjus iškilmingam startui minia triatlono gerbėjų šoko į 21 laipsnio vandenį. Jau po 3 minučių kitą kranto pusę pasiekė pirmasis varžybų lyderis. Visi dalyviai, nuplaukę 200 m, šoko ant dviračių ir mynė 10 km Pažaislio šilo teritorijoje, o įveikę šią kelionę dar bėgo 2,5 km. Finišavusiems netrūko garsių plojimų ir palaikymo.

„Šiais metais nustebino dalyvių gausa, dėl saugumo teko anksčiau sustabdyti registraciją. Džiugu, kad renginys sulaukia vis daugiau susidomėjimo, o triatlono gerbėjai sukuria tokią smagią aurą. Stengėmės, kad „Orion Tri-Fun“ trasa būtų visiems lengvai įveikiama be pradinio pasiruošimo, todėl daugeliui tai buvo pirmoji pažintis su sparčiai populiarėjančiu triatlonu, tikėkimės, naudinga. Herojais galima tapti ne tik triatlone, o ir sau, savo šeimai ar visai Lietuvai“,– sakė renginio organizatorius Dovydas Valiuška.

Nugalėtojai vienas po kito lipo ant pakylos atsiimti pelnytų apdovanojimų.

Pirmasis vyrų įskaitoje „Orion Tri-Fun“ iššūkį įveikė Titas Pumputis (31 min. 25 sek.) ir pagerino praėjusių metų nugalėtojo Kasparo Žiūraičio rezultatą, kuris šiais metais atbėgo antras (31 min. 55 sek.).

„Šios varžybos man buvo kaip treniruotė, per kurią triatlono naujokams galėjau pademonstruoti, koks yra tas tikrasis greitis. Trasa tikrai nebuvo pati lengviausia, bet labai įdomi, vieta itin vaizdinga“,– sakė nugalėtojas T. Pumputis.

T. Pumputis 2015 metais tapo Europos jaunių čempionu, pelnė aukštų pasiekimų tarptautinėje arenoje bei yra daugkartinis Lietuvos čempionas.

Moterų įskaitoje antrus metus iš eilės nugalėtoja tapo „Kauno maratono klubo“ bėgikė Monika Juodeškaitė (33 min. 59 sek.), tvirtinanti, kad Kauno triatlonas jai kaip smagi vakaro treniruotė prieš maratoną ar sudėtingesnes triatlono distancijas. Pasak sportininkės, šiais metais trasa kur kas saugesnė, nors ir buvo keletas pavojingesnių vietų.

Pirmąją iš 23 komandų prie finišo linijos žiūrovai pasitiko „Colibri Cycling Team“ (30 min. 7 sek.).

„Mūsų komanda Kauno triatlone dalyvavo jau pernai, o šiemet dar ir sėkmingai. Čia labai gera atmosfera, nė viename dviračių renginyje tokios nebūna“, – sakė komandos atstovas dviratininkas Martynas Jočys.

Antrą vietą estafetėje užėmė Sauliuko komanda (33 min. 5 sek.), kurios atstovas plaukikas Saulius Šatinskas skina tarptautinius apdovanojimus, o šiemet IDM Vokietijos atvirame neįgaliųjų plaukimo čempionate pagerino net tris Lietuvos suaugusiųjų rekordus.

Pasak S. Šatinsko, jis turėjo mažai laiko pasiruošti atvirame vandenyje, todėl savo pasirodymą Kauno triatlone vertina gerai ir rezultatai džiugina.

Kauno triatlone buvo galima pastebėti keliolika dalyvių, apsirengusių herojiška atributika. Jų starto mokestis bus pervestas sveikatos ir integracijos klubui „Sauliukas“.

„Tai pirmasis renginys, kuriame mūsų klubo vaikai su negalia dalyvauja kaip lygiaverčiai dalyviai kartu su visais kitais. Šiose varžybose nepatyrėme jokios socialinės atskirties, organizatorius suteikė visą reikiamą informaciją – tai įrodo socialiai atsakingo renginio statusą“, – sakė sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas“ vadovė Dalia Šatinskienė.

Renginio metu saugumą tranzitinėje dviračių zonoje prižiūrėjo du policijos ekipažai, pagrindinėje bazėje budėjo medikai bei gelbėtojai. Prie sklandaus varžybų išpildymo prisidėjo ir gausus savanorių būrys, taip pat buvo bendradarbiaujama su Lietuvos triatlono taurės atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją