T. Fury bokso ringe pasirodys po beveik trejų metų pertraukos. Paskutinį kartą jis kovėsi dar 2015 metų lapkritį, kai patiesė Vladimirą Kličko ir atėmė iš jo WBA, IBF, WBO, IBO čempiono titulus.

Po karjeros pergalės britas iškovotų titulų nebegynė. Boksininkas priaugo itin daug svorio, pasinėrė į linksmybes ir kvaišalus, kol galiausiai, jo organizme aptikus kokaino pėdsakų, iš T. Fury buvo atimta boksininko licencija.

Prieš kurį laiką net 176 kilogramus svėręs sunkiasvoris nusprendė pasikeisti ir atgaivinti sportininko karjerą. 29-erių kovotojas per kelis intensyvių treniruočių mėnesius numetė net 50 kilogramų ir dabar sveria 126 kilogramus.

Tiesa, T. Fury vis dar yra gerokai sunkesnis už savo būsimąjį varžovą iš Makedonijos. 41-erių S. Seferas sveria 96 kilogramus, o tai pabrėžti svėrimų metu norėjęs T. Fury papokštavo.

Pozuojant fotografų blykstėms, T. Fury šypsodamasis paėmė varžovą ant rankų. Makedonas nė kiek nesupyko ir netrukus pats pakėlė savo oponentą.

Pastaraisiais metais sunkiasvorių bokso kategorijoje dominuoja kitas britas Anthony Joshua, kuriam šiuo metu ir priklauso visi svarbiausi čempiono diržai. Tiesa, kai kurie ekspertai mano, jog 28-erių atletas negali vadintis tikru čempionu, kol nenugalėjo T. Fury.

Tiek A. Joshua, tiek T. Fury per savo karjeras dar nėra patyrę pralaimėjimo skonio.