Formulės nustebino

Taurę nugalėtojui šiemet įteikė V. Pranckietis, kuris buvo šio renginio globėju. Etape Kaune nugalėjo italas Alberto Comparato, o antrą vietą – aukščiausią savo karjeroje – užėmė kaunietis Edgaras Riabko.

„Stebint vandens formulių bolidus, susidaro įspūdis, jog tai aplenkia mokslui žinomus fizikos dėsnius. Tai buvo įspūdingas reginys, išlaikęs dėmesį visus 60 ratų. Labai džiaugiausi tuomet ir dar kartą sveikinu Edgarą Riabko su pasiektu puikiu rezultatu. Linkiu jam tokių pat sėkmingų ir dar sėkmingesnių likusių sezono startų. Garbė yra globoti renginius, kurių ambasadoriais yra sunkiai dirbantys ir nuoširdžiai savo darbą mylintys lietuviai, kaip Edgaras ir visa jo komanda“, - teigė V. Pranckietis.

Etapo vicečempioną vienintelį Lietuvos atstovą E. Riabko apdovanojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„F2 vandens formulių Pasaulio čempionatas tampa vienu iš svarbiausių Kauno sporto renginių. Džiaugiuosi, kad antrus metus iš eilės puikiai šiose varžybose pasirodė kaunietis E. Riabko. Jis kartu su savo komanda, net ir turėdama palyginus kuklų biudžetą, po truputį įsitvirtina vandens formulių lenktynininkų elite“, - džiaugėsi V. Matijošaitis.

UIM komisaras Giacomo Borgonovi įsitikinęs, kad Kaunas F2 žemėlapyje turėtų būti kiekvienais metais.

„Mano nuomone, šiemet varžybų ir viso renginio organizacija buvo nepriekaištinga – viskas buvo labai gerai. Taip pat labai svarbu, kad Kaunas yra labai patogioje geografinėje padėtyje – čia labai paprasta atvykti, o Kaunas yra didelis mietas. Mano asmenine nuomone, Pasaulio čempionato etapas Kaune turėtų vykti kiekvienas metais. Tokia mano tvirta asmeninė nuomonė. Tikrai sutinku, kad šiemet renginys buvo dar sklandesnis, nei 2017 metais. Aš nemačiau jokių trikdžių ir problemų“, - teigė G. Borgonovi.

Specialistas iš Italijos džiaugėsi, kad šiemet išvengta skaudžių avarijų – nors nedidelių incidentų buvo, tačiau nė vienas pilotas traumų nepatyrė.

Dėmesys žiūrovams

F2 lenktynės Kauno mariose šiemet vyko antrą kartą. Lyginant su 2017-aisiais, organizatoriai atliko daug pakeitimų, kad žiūrovams atvykti ir stebėti lenktynes būtų patogiau.

„Šiemet didelį dėmesį skyrėme žiūrovų automobilių statymu. Pasirūpinome, kad automobilius buvo galima parkuoti T. Masiulio gatvėje, iš abiejų pusių pirmoje eismo juostoje lygiagrečiai, todėl šiemet atvykti į renginį buvo kur kas patogiau“, - teigia lenktynių organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Be to, specialiai šio renginio metu buvo pratęsti troleibusų maršrutai, kurie kursavo iki pat T. Masiulio gatvėje esančios Kauno marių aikštelės.

Pernai lenktynių metų buvo laikinai uždarytas Kauno hidroelektrinės tiltas, šiemet dėl žiūrovų patogumo šio sprendimo buvo atsisakyta.

Dar viena šių metų naujovė – pigesni bilietai, o vaikai iki 10 metų su suaugusiais buvo įleidžiami nemokamai.

„Stebėti lenktynių atvykau su dviem anūkais. Labai džiugu, kad šiemet įėjimas į renginį vaikams nieko nekainavo. Pačios lenktynės tikrai įspūdingos – nesitikėjau, kad vandeniu galima skrieti tokiu greičiu, o ir pačios vandens formulės atrodo įspūdingai. Smagu, kad Kaune rengiami tokie netradiciniai renginiai“, - džiaugėsi kaunietis Algirdas.

„Kol vyras su vyresniuoju sūnumi stebi formules, mes su dukra laiką leidome batutų parke. Gerai, kad čia veiklos buvo ne tik vyrams, bet ir moterims bei vaikams“ - juokėsi lenktynėse apsilankiusi kaunietė Agnė.

„Planuojame, kad lenktynės Kaune vyks ir kitais metais, o turėdami vis daugiau patirties renginį padarysime dar patrauklesnį žiūrovams“, - teigia M. Mačiulaitis.

Lenktyniavo elitas

Į Kauną paskutinį gegužės savaitgalį buvo atvykę 30 pilotų iš viso pasaulio – tai yra rekordinis skaičius F2 lenktynėms.

Į laikinąją sostinę atvyko pilotai iš visos Europos, JAV, Australijos, Jungtinių Arabų Emiratų (JAE).

Kartu su F2 vandens formulių lenktynėmis vyko ir gliserių „FR-1000” Europos čempionato pirmasis etapas, kuriame dalyvavo ir lietuvis Tomas Marcinkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)