Pastaruoju metu dažniausiai linksniuojama kairiajame pusiau krašte žaidžiančio Jono Truchanovičiaus, kuris ką tik su „Montpellier“ klubu (Prancūzija) tapo Čempionų lygos nugalėtoju, pavardė. Tai buvo pirmasis toks Lietuvos rankininko pasiekimas per visą šalies istoriją.

Būtent šioje pozicijoje Lietuvos rinktinė atrodo stipriausia. Prie J. Truchanovičiaus galima pridėti nuo kito sezono aukščiausioje Prancūzijos lygoje žaisiantį Gerdą Babarską bei gražiausio Ispanijos aukščiausios lygos įvarčio autorių Rolandą Bernatonį. Vyriausias rinktinės treneris Artūras Juškėnas turės pasukti galvą, kaip aikštėje išnaudoti visus tris toliašaudės artilerijos ginklus.

Kitame pusiau krašte bus kairiarankis Mindaugas Dumčius, kuris pirmajame pasaulio čempionato atrankos etape Klaipėdoje buvo vienas kertinių komandos žaidėjų. Šioje pozicijoje įsitvirtinti bando ir „prieš ranką“ žaidžiantis Žanas Gabrielius Virbauskas. „Dragūno“ žaidėjas Lietuvos rankinio lygoje buvo išrinktas geriausiu dešiniojo pusiau krašto rankininku būdamas dešiniarankis.

Įžaidėjo pozicijoje didesnių problemų taip pat nėra. Čia pirmas pasirinkimas – Čempionų lygoje rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, kuris šį sezoną dar buvo išrinktas ir geriausiu Ukrainos lygos rankininku, o jo artimiausia pamaina – Benas Petreikis.

Gintaras Cibulskis linijos pozicijoje vis dar yra savotiškas koziris. Nestandartinio sudėjimo rankininkas puldamas vienas prieš vieną yra sunkiai sustabdoma jėga bet kokiam varžovui. Šioje pozicijoje taip pat rungtyniauti gali ir Karolis Stropus, kuriam islandiškas rankinis puikiai pažįstamas. Jis jau dvejus metus rungtyniauja būtent Islandijoje.

Du gynybos ramščiai Lietuvos rinktinėje yra Vaidotas Grosas bei Mindaugas Tarcijonas. V. Grosas su „Istres“ klubu šį sezoną iškopė į aukščiausią Prancūzijos lygą, o pats Lietuvos rankininkas buvo išrinktas geriausiu antrosios lygos gynėju. Jam pagalbą teiks Mindaugas Tarcijonas, kuris šį sezoną su Opolės „Gwardia“ klubu Lenkijoje liko ketvirtas.

Krašto pozicijose Lietuvos rinktinės treneris remsis Lietuvoje rungtyniaujančiais žaidėjais. Kairėje pusėje žais rezultatyviausias Lietuvos rankinio lygos žaidėjas Mindaugas Urbonas, dešinėje vilniečiai išvys savo miestelėną Valdą Drabavičių, kuris neatsiejamas nuo sostinės „Šviesos“ ekipos. Nors pastaroji šiemet Lietuvoje liko antra, tačiau būtent Valdas buvo išrinktas naudingiausiu lygos žaidėju. Jam talkins Laurynas Palevičius, kuris į rinktinės sudėtį griausmingai įsiveržė rungtynėse su Prancūzija. Tuomet mažai kam žinomas varėniškis pridarė daug problemų tituluotiems varžovams, o po tokio pasirodymo jį į Klaipėdos „Dragūną“ pasikvietė A. Juškėnas.

Prancūzijoje antroje lygoje šiuo metu rungtyniaujantis buvęs „Šviesos“ žaidėjas Skirmantas Plėta lieka komandos rezerve ir gali pakeisti kurį nors žaidėją atsakomosiose rungtynėse Islandijoje, kaip ir jaunas Kauno „Granito-Kario“ vartininkas Lukas Gurskis.

Vietą vartuose turėtų užimti Giedrius Morkūnas, kuris daug metų praleido būtent Islandijos lygoje, tapo šios šalies čempionu bei buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju. Prireikus jį pavaduos kitą sezoną aukščiausioje Šveicarijos lygoje žaisiantis Aistis Pažemeckas.

Rungtynės penktadienį „Siemens“ arenoje startuos 19 val., o atsakomasis rinktinių mačas Reikjavike vyks birželio 13 dieną.

Lietuvos rankinio rinktinės sudėtis

Vartininkai:

Giedrius Morkūnas („Riihimaki Cocks“, Suomija);
Aistis Pažemeckas (Bazelio RTV, Šveicarija);

Linija:

Gintaras Cibulskis (Klaipėdos „Dragūnas“);
Mindaugas Tarcijonas (Opolės „Gwardia“, Lenkija);

Įžaidėjai:

Aidenas Malašinskas (Zaporožės „Motor“, Ukraina);
Benas Petreikis (Aujės EHV, Vokietija);
Vaidotas Grosas („Istres Provence“, Prancūzija);

Kairysis kraštas:

Mindaugas Urbonas (Kauno „Granitas-Karys“);

Dešinys kraštas:

Laurynas Palevičius (Klaipėdos „Dragūnas“);
Valdas Drabavičius (Vilniaus „Šviesa“);

Kairysis pusiau kraštas:

Jonas Truchanovičius („Montpellier“, Prancūzija);
Karolis Stropus („Akureyri“, Islandija);
Rolandas Bernatonis („Granollers“, Ispanija);
Gerdas Babarskas („Chambery“, Prancūzija);

Dešinysis pusiau kraštas:

Mindaugas Dumčius (Aujės EHV, Vokietija);
Žanas Virbauskas (Klaipėdos „Dragūnas“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)