Baltarusijoje per dvejas rungtynes Lietuvos rinktinė iškovojo vieną pergalę. Pirmajame mače lietuviai kaimynus pranoko rezultatu 32:28, o antrosiose rungtynėse jau baltarusiai šventė pergalę rezultatu 38:36.

Po draugiškų rungtynių Lietuvos rinktinė dviem dienoms sugrįžo į Alytų, kur tęsia pasirengimą birželio 8 ir 13 dienos rungtynėms su Islandija.

Prie rinktinės prisidėjo likę žaidėjai: Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas, Mindaugas Dumčius, Benas Petreikis, Aistis Pažemeckas, Mindaugas Tarcijonas. Visi jie tik dabar baigė savuosius sezonus klubuose ir iš karto atvyko į rinktinės treniruočių stovyklą.

Jau birželio 6 dieną rinktinės stovykla keliasi į Vilnių, kur ir bus žaidžiamos lemiamos pasaulio čempionato atrankos rungtynės. Vilniaus „Siemens“ arena pastaruosius kartus Lietuvos rinktinei buvo itin sėkminga. Būtent ten buvo iškovota istorinė pergalė prieš Norvegiją, o vėliau įveikta ir Belgijos nacionalinė rinktinė.

Ši laukianti dvejų rungtynių serija su Islandija Lietuvos rankiniui yra įvardijama kaip šimtmečio šansas.

Vienintelį kartą 1996 metais pasaulio čempionate žaidusi Lietuvos vyrų rankinio rinktinė atsidūrė per žingsnį nuo planetos pirmenybių. Pirmajame atrankos etape Klaipėdoje lietuviai įveikė visus tris varžovus (Latvija, Izraelis ir Gruzija) ir dabar beliko paskutinis barjeras – Islandijos rankininkai.

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas prieš artėjantį susitikimą neslėpė optimizmo: „Mes turime istorinę galimybę sugrįžti ten, kur nebuvome itin ilgą laiko tarpą – planetos pirmenybes. Žvelgiant į vyrų demonstruotą žaidimą Klaipėdoje, tikiu, kad viskas tikrai yra įmanoma. Tikiu, kad sirgaliai, kaip ir rungtynėse su norvegais, taps tuo aštuntuoju žaidėju ir įkvėps vaikinus lemiamai kovai! Jau dabar matome didelį išankstinį sirgalių susidomėjimą šiomis rungtynėmis ir panašu, kad vyrai žais prie pilnų „Siemens“ arenos tribūnų“.

Per šias istorines Lietuvos rankiniui rungtynes bus prisimintos ir skambios praeities Lietuvos pergalės. Per ilgąją rungtynių pertrauką bus pagerbtos Vilniaus „Eglės“ rankininkės, kurioms bus įteikti LRF aukso ženklai už nuopelnus Lietuvos rankiniui. Ši moterų komanda lygiai prieš 30 metų iškovojo prestižinę IHF taurę.

Artėjant lemiamam pasaulio rankinio čempionato atrankos mačui tarp Lietuvos ir Islandijos rinktinių, ryžtingai nusiteikę ne tik nacionalinės komandos, bet ir vieno stipriausių šalies rankinio klubų – Vilniaus „Šviesos“ – žaidėjai.

Šiemet antrąją vietą Lietuvos rankinio lygoje iškovojusi komanda šalies rinktinei žada ne tik ypatingą palaikymą, bet ir tikisi sostinės „Siemens“ arenoje vyksiančiose rungtynėse pasisemti patirties.

„Tai aukščiausio kalibro mačas, kurio vertė – kelialapis į 2019 metų pasaulio čempionato finalinį etapą. Esu tikras, kad ir mūsų, ir priešininkų žaidėjai bei treneriai darys viską, kad iškovotų pergalę. Lengva nebus, tačiau mums, profesionaliems rankinio žaidėjams, tokios rungtynės galimybė šio to išmokti. Net jei jas tik stebime“, – įsitikinęs „Šviesos“ rankininkas Tomas Bernatavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)