Renginyje dalyvavo žinomi sportininkai. Be D. Motiejūno minioje buvo Pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius, olimpiečiai Mindaugas Mizgaitis, Rokas Guščinas, kovotojas Sergejus Maslobojevas, krepšinio treneris Antanas Sireika, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei kiti žinomi Lietuvos sporto žmonės.

Sportbačiai ant vinies

Protesto akcijos metu simboliniais apdovanojimais pasveikinti Lietuvos žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis bei kiti politikai. Visiems jiems buvo skirti sportbačių apdovanojimai. Žinoma, nė vienas iš jų renginyje nedalyvavo.

Sportbačius ant vinies kabino ir LSU bendruomenė.

„Visai dar neblogi sportbačiai buvo, galėjau naudoti, bet jau kabinu ant vinies – aviu aukštakulnius ir sportbačių metas baigėsi. Gaila, bet ką darysi“, – į susirinkusius kreipėsi l.e.p. LSU rektorė Diana Reklaitienė.

Laikinoji LSU vadovė taip pat teigė, jog Lietuva taps vienintele šalimi, kuri neturės sporto universiteto.

„Mes labai drąsiai žengiame tokiu keliu, unikaliu keliu – pasaulyje būsime pirma valstybė, kuri neturėsime sporto universiteto. Niekas neruoš specialistų. Visi medalių sieks be trenerių, vaikai sportuos be trenerių kažkokiu stebuklingu būdu.

Bet už tai turėsime pagydytus sportininkus, kurie susitraumuos. Jie bus puikiai pagydyti Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Visi mokėsime gydyti. Tai yra unikalu – jei mes tuo norime pasižymėti, tai ir pasižymėsime. Yra ir kitų puikių dalykų, kuriais pasižymime pasaulyje. Sveikatą traktuojame kaip visiškai biomedicininį gydymo dalyką, nors šiaip sveikata lyg ir socialinis reiškinys. Sportas tuo labiau yra tapatinamas tik su gydymu ir medicina, nes jokių kitų sąsajų su ugdymu, vadyba, kitais socialiniais mokslais mes nematome. Tą išskirtinumą mes ir švęsime“, - ironiškai kalbėjo D. Reklaitienė.

Įteiks rezoliuciją

Po protesto akcijos buvo surengtas Lietuvos sporto universiteto Tarybos posėdis, kuriame vyko LSMU Tarybos sprendimo „Dėl Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos rezoliucijos universitetų tinkle Lietuvoje optimizavimo klausimu“ svarstymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)