Į Baltarusiją dar be Jono Truchanovičiaus, Mindaugo Dumčiaus ir Beno Petreikio išvykusi rinktine su kaimynais iš viso yra suplanavusi sužaisti dvejas kontrolines rungtynes.

Pirmadienį 11 val. ekipos santykius tarpusavyje aiškinsis dar kartą, o tuomet Lietuvos rinktinė jau grįš į Alytų, kur prisijungs ir likę rinktinės žaidėjai.

Tik tuomet paaiškės galutinė sudėtis, kuri birželio 8 ir 13 dienomis rungtyniaus su Islandijos rankininkais.

Sekmadienį mūsų rinktinės įveikta Baltarusijos rinktinė taip pat ruošiasi Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms. Baltarusijos varžovai paskutiniajame atrankos etape bus austrai. Birželio 10 dieną šios dvi rinktinės susitiks Baltarusijoje, o birželio 13 dieną jų laukia rungtynės Austrijoje.

Baltarusija praėjusiame Europos čempionate pasirodė geriau nei mūsų būsimi varžovai islandai. Ir Islandijos, ir Baltarusijos rinktinės savo grupėse iškovojo po 1 pergalę, tačiau į antrą varžybų etapą patekti pavyko tik Baltarusijos rinktinei. Ten baltarusiai iškovojo pergalę prieš serbus ir savo grupėje užėmė 5 vietą.

Šiame draugiškame mače prieš baltarusius Lietuvos rinktinės gretose puikiai sužaidė Aidenas Malašinskas. Čempionų lygoje žaidžiantis lietuvis pelnė 9 įvarčius, po 5 pridėjo Rolandas Bernatonis ir Mindaugas Urbonas, 4 pelnė Benas Butkus ir Žanas Gabrielius Virbauskas, po 2 Laurynas Palevičius ir Valdas Drabavičius, 1 – komandos kapitonas Gintaras Cibulskis. Baltarusiams 5 pelnė Barysas Pukhovskis, 4 pridėjo Maksimas Baranavas.

Artūras Juškėnas (vyriausias Lietuvos rinktinės treneris): „Nugalėjome baltarusius, net neatsimenu kada paskutinį kartą taip buvo. Rungtynes sužaidėme tikrai neblogai. Vartai atmušė 18 kamuolių, kada taip padeda vartai, turime ir mes gerai atrodyti.

Rungtynių gale šiek tiek piktnaudžiavome individualiais veiksmais, tačiau pirmavome net 11 įvarčių, todėl tai kažkiek atleistina. Laukiame rytojaus rungtynių ir, be abejo, 8 dienos susitikimo su islandais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)