Bazelyje (Šveicarija) lietuvė ne tik įsirašė savo vardą į istoriją, bet ir palengvino sau kelią Europos čempionate: dvylika geriausius rezultatus 2018 metais pasiekusių bėgikių tiesiai, be kvalifikacijos, keliaus į svarbiausių metų pirmenybių pusfinalį. 400 m įveikusi per 51,32 sek. A. Šerkšnienė Europos reitinge nusileidžia tik lenkei Justynai Swiety-Ersetic (51,05 sek.).

„Manau, kad dabartinio laiko turėtų užtekti. Rezultatas Europoje yra antras, tad turėčiau patekti į „Top-12“. Žinoma, niekada negali žinoti, bet šiuo metu atrodo gana saugiai“, – nusijuokė A. Šerkšnienė.

Dieną Šveicarijos klubų čempionate lengvaatletė pradėjo estafetės 4x100 m rungtimi, kur su „LC Zurich“ užėmė antrą vietą. Vėliau ji pagerino ketverių metų senumo asmeninį rekordą 400 m rungtyje, o vakare nustatė naują Lietuvos rekordą 200 m nuotolyje – 23,21 sek.

Buvęs rekordas – 23,22 sek. – nuo 2000-ųjų priklausė Agnei Visockaitei-Eggerth.

„Šiame klubų čempionate dalyvauju jau daug metų ir visada darau tas tris rungtis, esu išbandžiusi programą ne kartą. Gerai, kad estafetė yra pirma rungtis – tai nuima įtampą. Po to 400 m bėgu kaip galiu, o 200 metrų po 400 m atrodo juokas. Jei esi pasiruošusi, tai pasiruošusi – normali programa“, – krūvio varžybų dieną nesureikšmino A. Šerkšnienė.

Nors tai yra pirmas ne uždarų patalpų suaugusiųjų Lietuvos rekordas, kuris priklauso Šveicarijoje besitreniruojančiai bėgikei, kiek labiau ji vertina pasiekimą 400 m rungtyje.

„Gal 400 m asmeninis rekordas mielesnis širdžiai, bet Lietuvos rekordu irgi labai džiaugiuosi. Prieš tai, 2014 metais, iki jo pritrūko 0,02 sek., o dabar pavyko – tai buvo sezono tikslas. Mano planuose nebuvo daug šios rungties bėgimų, tik du kartai, ir nebežinau, ar dar bėgsiu šį sezoną. Bet tikėjausi, kad pavyks tą rekordą pamušti“, – pasakojo pasaulio uždarų patalpų čempionate šiemet septintą vietą užėmusi lengvaatletė.

Beje, A.Šerkšnienė yra įvykdžiusi dviejų rungčių Europos čempionato normatyvus (400 m ir 200 m), o Lietuvos estafetės 4x400 m komanda taip pat realiai pretenduoja patekti į rugpjūčio 6-12 dienomis Berlyne vyksiančias pirmenybes. Tokiu atveju bėgikė prioritetą teiktų 400 m bei 4x400 m estafetės rungtims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)