Nemokamas LTeam dalyvio paso rungtis išbandė 14 tūkstančių asmenų. Bėgimo, irklenčių, „Affidea“ plaukimo, LTEam 3x3, dviračių ir paspirtukų varžybose dalyvavo dar 3,5 tūkstančio žmonių. Partnerių taurėje aktyviai varžėsi 150 žmonių, Lietuvos mokyklų žaidynių finale kovėsi 500 moksleivių. Pasak organizatorių, sportuojančius šeimos narius ir draugus palaikė apie 10 tūkstančių žmonių.

„Olimpinės dienos dalyvių skaičius dar kartą ūgtelėjo. Olimpinės, neolimpinės ir parolimpinės sporto šakos šiandien sudarė vieningą visumą ir sulaukė neįtikėtino populiarumo. Surėmę pečius su Panevėžiu įrodėme, kad kai norime, galime padaryti viską. Ačiū miestui ir jo vadovui už kokybišką bendradarbiavimą“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Renginiu mėgavosi šeimos, sporto mėgėjai ir profesionalai. Olimpiečiai išbandė naujas sporto šakas ar rungtis. Boksininkas Tadas Tamašauskas patirties sėmėsi lietuviškų ristynių paviljone, o aktorius Marius Jampolskis žaidė tinklinį sėdomis.

„Išbandžiau labai daug sporto šakų ir rungčių. Domino ir dziudo, ir karatė, iš pradžių net nežinojau ką reikės tiksliai daryti fechtavimosi rungtyje, bet nauja patirtis – visada gerai. Nerealiausia buvo užsėsti ant sportinio žirgo. Rezultatui nebėgau, mėgavausi sporto teikiamais malonumais“, – sakė greičiausia Lietuvos maratonininkė D. Lobačevskė.

Kitais metais Olimpinė diena keliasi į Klaipėdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)