„Sieksime patekti į pirmą trejetuką. Tai pirmas tikslas, o ten jau reikėtų kovoti dėl aukso, bet svarbiausia yra kelialapis į parolimpines žaidynes. Tai būtina“, – ryžto neslėpė Lietuvos rinktinės treneris Šarūnas Jukna.

Šis čempionatas – ne vienintelė galimybė iškovoti parolimpinį kelialapį. Tarptautinė aklųjų sporto asociacija (IBSA) prieš parolimpines žaidynes rengs papildomą atrankos turnyrą, bet lietuviai nenusiteikę žaisti su likimu ir nori visus reikalus sutvarkyti Švedijoje.

„Tai būtų stresas ir nereikalinga įtampa. Norisi imti ir iškovoti tą kelialapį iš karto“, – sakė Š. Jukna, kuriam teks atsakomybė vesti į priekį dukart planetos čempionus.

Į 2016 metų Rio de Žaneiro parolimpiadą, kuri vėliau suspindo auksu, mūsų šalies rinktinė pateko būtent paskutinę minutę, tačiau vienas mūsų rinktinės lyderių Mantas Brazauskis nenorėtų dar kartą eiti šiuo keliu.

„Svarbiausia, ką turime padaryti – iškovoti kelialapį. Kitu atveju „linksmai“ skambės, kad parolimpiniai čempionai pirmu bandymu nepateko į kitas parolimpines žaidynes. Žinome, ką reiškia nepatekti į parolimpiadą iš pirmo karto, iš pasaulio čempionato. Prieš Rio de Žaneirą keliavome į papildomą turnyrą Seule. Taip, pati kelionė gal ir buvo įdomi, iškovojome kelialapį į Rio žaidynes. Mes iš Seulo grįžome pirmi, o Europos čempionate Kaune mums nepavyko iškovoti pirmos vietos. Tikriausiai pritrūkome jėgų, nes sezonas buvo tikrai ilgas. Nenorėtume, kad tai vėl pasikartotų“, – praeities pamokas prisiminė M. Brazauskis.

Į Malmę išvyko Mantas Brazauskis, Justas Pažarauskas, Nerijus Montvydas, Mantas Panovas, Artūras Jonikaitis ir Marius Zibolis. Rinktinei Švedijoje nepadės Mindaugas Suchovejus, turintis problemų dėl alkūnės.

„Aišku, labai gaila, kad Mindaugas gavo traumą. Bet mes turime šešis žaidėjus – būtent tiek, kiek gali vykti į čempionatą. Būtų daug blogiau, jeigu turėtume mažiau žaidėjų. Tada ši netektis būtų žymiai skaudesnė. Dabar turime pamainą Mindaugui, todėl viskas yra gerai“, – sakė Š. Jukna.

Treneris prie pasaulio čempionato favoričių priskyrė Lietuvą, Braziliją, Kiniją ir Vokietiją.

Lietuvos rinktinė žais A grupėje, kur laukia Alžyras, Belgija, Kinija, Argentina, Švedija, Australija ir Turkija. B grupėje varžysis JAV, Brazilijos, Kanados, Vokietijos, Irano, Egipto, Čekijos ir Japonijos golbolininkai. Į ketvirtfinalius pateks geriausios keturios kiekvienos grupės ekipos.

„Aišku, visada galima tobulėti, kažką padaryti geriau. Bet, kaip sakoma, jeigu kažko neišmokome per metus, tai per naktį neprilaižysime. Buvo varžybų. Pavyzdžiui, Lietuvos čempionatas, kur mes pažaidėme ir vieni prieš kitus, ir prieš varžovus iš Rusijos. Atrodėme labai neblogai. Ypač gynyboje. Jeigu taip dirbsime pasaulio čempionate, tai toli eisime“, – kelionės į Malmę išvakarėse optimistiškai kalbėjo M. Brazauskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją