Olimpinėje triatlono distancijoje sportininkai Jūros upėje plauks 1500 m, dviračiu įveiks 40 km ir nubėgs 10 km. Sprinto nuotoliai perpus trumpesni – atletai plauks 750 m, dviračiu įveiks 20 km ir bėgs 5 km.

TRI FUN triatlono distancija skirta pradedantiesiems, kurie galbūt tik pirmąkart išbando triatloną: tai būsimi sprinto ar olimpinės distancijų dalyviai, kurie pasimatymą su triatlonu pradeda TRI FUN trasoje: čia plaukiama tik 200 m, dviračiu minama 10 km ir reikia nubėgti 2,5 km.

Be to, atletai varžysis olimpinės ir sprinto distancijų estafečių įskaitoje.

Apskritai Tauragės triatlono distancijas galime vadinti kaip gana „greitas“, tą parodė praėjusių metų rezultatai, kuomet vyrų lyderių trejetas nuotolį įveikė greičiau nei per 2 val. 5 min.

Olimpinėje distancijoje favoritais galime laikyti praėjusių metų taurės nugalėtojus Marijų Butrimavičių ir Ingą Aukselytę.

Tiesa, pernai vyrų įskaitoje čia triumfavo patyręs Martynas Tinfavičius, šiemet jo neišvydome pirmame etape Elektrėnuose ir greičiausiai jo nebepamatysime šiame sezone.

Atletas šiemet daugiau dėmesio nori skirti šeimai bei darbams. „Pasportuoju, bet varžybose neplanuoju dalyvauti. Gal nuo kitų metų vėl pabandysiu, jei noras liks“, – teigė vienas praėjusio sezono lyderių.

Martynas diktuodavo tempą plaukimo rungtyje ir dažnai ją užbaigdavo lyderio pozicijoje.

Dabar būtų drąsu įvardinti aiškų favoritą plaukimo rungtyje. Gal tą pakartos Titas Pumputis, kuris Elektrėnuose pirmas nuplaukė 1500 m, tačiau pasitraukė iš varžybų dviračių rungtyje – apmaudžiai sprogo dviračio padanga.

Jei Titas dviračių rungtyje toli į priekį nepaleis M. Butrimavičiaus, galime sulaukti išties įdomią varžybų atomazgą, kur nugalėtoją gali lemti paskutiniai kilometrai ar net keli šimtai metrų.

Į prizininkų trejetą gali pretenduoti universalus Andrius Murauskas iš Marijampolės. Jis – stiprus plaukimo rungtyje, solidžiai mina dviratį ir palaiko gerą tempą bėgime. Antrame LTT etape planuoja startuoti Elektrėnų startą praleidęs Tautvydas Barštys. Panašu, kad kova dėl prizinių vietų žiovulio nekels.

Moterų įskaitoje favoritė aiški – Inga Aukselytė. Plaukimas nėra jos stiprioji pusė, tačiau nedidelį skirtumą nuo plaukimo lyderių ji greitai panaikina dviračių rungtyje. Po jos ji paprastai atsiduria lyderės pozicijoje ir ją išlaiko iki finišo.

Beje, lygiai prieš metus Tauragėje Inga džiaugėsi debiutine pergale triatlone. Pernai į triatlono bendruomenę drąsiai įsiveržusi atletė triumfavo pasiekusi išties solidų kaip naujokei rezultatą – 2.25:09 val.

„Nekantriai laukiu Tauragės etapo jau vien dėl to, kad miestelis pernai labai šauniai priėmė dalyvius, dar didesnio gyventojų ir visos triatlono bendruomenės susidomėjimo renginiu tikiuosi ir šiemet, o dar ir orą pasakišką praneša.

Ruošiausi nuosekliai, tobulinau plaukimo bei dviračio technikas, tikiuosi ir geresnių rezultatų. Taip pat šiemet su manim drauge yra „TransferGo“ įmonė, kuri padės ruoštis ir tarptautiniams startams“, – prieš varžybas kalbėjo „TRItono“ klubo narė I. Aukselytė.

Šiemet pirmame etape Elektrėnuose dėl nedidelių sveikatos problemų nestartavo Inga Paplauskė, kuri pernai Tauragėje finišavo antra. Tad bus įdomu pamatyti kokius „namų darbus“ atliko I. Paplauskė. Į moterų lyderių trejetą pretenduos ir vilnietė Polina Čachovskaja.

Antrąjį Lietuvos triatlono taurės etapą Tauragėje šeštadienį nuo 9:00 val. tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Lietuvos triatlono taurės trečiasis etapas numatytas birželio 16 d. Zarasuose, ketvirtajame etape sportininkai varžysis Jonavoje liepos 21-ąją, rugpjūčio 5 d. triatlonininkus kvies Žasliai, rugpjūčio 18-ąją – Veisiejų etapas, o triatlono taurės sezono finišas numatytas Druskininkuose rugsėjo 1-ąją dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)