III jaunimo vasaros olimpinės žaidynės vyks spalio 6-18 d. Argentinos sostinėje Buenos Airėse. Jose varžysis beveik 4 tūkst. sportininkų iš daugiau negu 200 valstybių. Jaunimo žaidynėse bus išdalinta 241 medalių komplektas 32 sporto šakose.

Bokso varžybose teisėjaus daugiau negu 30 teisėjų iš viso pasaulio. G. Šniukšta tapo pirmuoju Lietuvos bokso teisėju jaunimo olimpinėse žaidynėse.

Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) aukščiausią 3 žvaigždučių kategoriją turintis G. Šniukšta jau keletą metų teisėjauja svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Lietuvis teisėjavo 2017 m. pasaulio ir Europos suaugusiųjų čempionatuose ir yra kandidatas teisėjauti 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Dėl kelialapio į šių metų jaunimo olimpines žaidynes kovos ir Lietuvos boksininkas Liudvikas Lagunavičius.

Europos jaunimo iki 19 metų čempionate lietuvis užėmė 7 vietą ir pateko į rugpjūčio pabaigoje Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiantį pasaulio čempionatą. Jame bus kovojama dėl kelialapių į jaunimo olimpines žaidynes.

2010 m. Singapūre vykusiose I jaunimo olimpinėse žaidynėse aukso medalius iškovojo Lietuvos boksininkai Evaldas Petrauskas ir Ričardas Kuncaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)