Didelę rungtynių dalį pirmavę KTU rankininkai subyrėjo antrojo kėlinio pabaigoje ir „Granitas-Karys“ išplėšė pratęsimą. Likus 8 minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos, KTU klubas dar pirmavo penkių įvarčių skirtumu (32:28) ir jau atrodė, kad serijoje reikės trečiųjų rungtynių.

Likus žaisti 2 minutėms, namuose žaidusi KTU ekipa vis dar buvo priekyje (34:32), tačiau paskutinėmis minutėmis neapsigynė nuo Vaido Drevinsko ir Karolio Grigo tikslių metimų ir komandos keliavo į pratęsimą (34:34). Pratęsimo metu „Granitas-Karys“ sužaidė užtikrinčiau ir šventė pergalę 41:39.

KTU ekipai tai buvo pirmasis sezonas aukščiausioje Lietuvos rankinio lygoje, o „Granito-Kario“ ekipai tai jau trečioji bronza iš eilės.

Nugalėtojams Modestas Štarolis pelnė 14 įvarčių, Vaidas Drevinskas – 8, Karolis Grigas – 7, Mindaugas Urbonas – 6, Mindaugas Barzdenis – 3.

KTU ekipoje Vilius Juozaitis pasižymėjo 11 kartų, Karolis Jankauskas – 10, Arminas Stankūnas – 7, Algirdas Lazauskas – 5.

Tuo tarpu finale Klaipėdos „Dragūnas“ 29:27 įveikė Vilniaus „Šviesos“ rankininkus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

Jau pirmajame kėlinyje daugkartiniai Lietuvos čempionai iš Klaipėdos atitrūko nuo kiek netikėtai į finalą prasibrovusios „Šviesos“. Po pirmųjų 30 minučių „Dragūnas“ pirmavo 15:10. Antrajame kėlinyje klaipėdiečiams pavyko dar labiau padidinti savo pranašumą.

Vienu metu klaipėdiečiai pirmavo net devyniais įvarčiais (24:15), tačiau tuomet vilniečiai pradėjo mažinti atsilikimą. Likus žaisti daugiau nei 2 minutes, ekipas skyrė jau tik keturi įvarčiai (29:25). Per likusį laiką „Šviesai“ pavyko jau tik sumažinti atsilikimą iki dviejų įvarčių (29:27), tačiau pergalę vis tiek šventė „Dragūnas“.

Klaipėdos komandai Lukas Vanagas pelnė 8 įvarčius, Laurynas Palevičius – 7, Laurynas Simonavičius – 4, Gintaras Cibulskis, Šarūnas Ugianskis ir Lukas Juškėnas – po 3.

Vilniaus ekipoje Valdas Drabavičius pasižymėjo 9 kartus, Karolis Antanavičius – 6, Tomas Bernatavičius – 4, Artūras Švilpa – 3.

Paskutinį žingsnį finale klaipėdiečiai galės žengti gegužės 16 dieną savo žiūrovų akivaizdoje. Nuo 2010 metų Klaipėdos „Dragūnas“ Lietuvos čempionu netapo tik vieną kartą – 2016 metais čempionatą laimėjo Alytaus „Almeida-Stronglasas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją