Antrasis taurės etapas, skirtingai nei pirmasis prieš dvi savaites Baisogaloje, nebuvo toks aktyvus. Daugelis jau nuo starto laukė pagrindinės trasos dalies – Plokščių pakilimo, kur buvo įrengtas ir tarpinis finišas.

Plokščių pakilimas, kurio ilgis apie 120 metrų, o statumas vietomis apie 20 procentų, daugeliui tiesiogine to žodžio prasme buvo nepravažiuojamas. Plokščių pakilimas neasfaltuotas, o šiemet čia danga buvo pakankamai puri, todėl sustojus keliems dviratininkams, visiems už jų dviračius į pakilimo viršūnę teko nešti arba stumti.

Pergalingas pabėgimas įvyko trečiame rate, kovoje dėl paskutinio tarpinio finišo. Iki finišo likus apie 20 km nuo varžovų atitrūko etapo nugalėtojas ir Tomas Gembeckas iš „Staki-Technorama“ komandos.

Lyderiai likusios distancijos tris ketvirtadalius nuo artimiausių persekiotųjų turėjo apie 30 sek. pranašumą, o iki finišo likus apie 5 km latvis atitrūko ir finišą pasiekė vienas.

Po pirmojo etapo geltonus lyderio marškinėlius išsaugojo E. Gudiškis, kurios sąskaitoje yra 20 taškų, antras su 41 taškais rikiuojasi Rokas Gelžinis iš „Umarai – PRSSG – Vilniaus MSC“, trečias su 46 taškais Darijus Džervus iš „Memel Cycling Team“.

Sprinto ir aktyviausio dviratininko įskaitos lyderiu taip pat išliko E. Gudiškis, U18 įskaitoje toliau pirmauja R. Gelžinis, 40+ įskaitoje latvis Maris Kalveršs iš „Evelo Team“.

Trečiasis taurės etapas birželio 10 dieną vyks Anykščių rajone.

„Lietuvos plento taurės“ – Šakių etapo TOP10:

1. LUKSEVICS Viesturs („Tomas Vaitkus Racing„) – 3 val 21 min 4 sek.
2. GUDIŠKIS Eimantas („Colibri Cycling Team“) – 12 sek.
3. KNOPS Kristaps („ZZK Team“) – 12 sek.
4. KALVERŠS Maris („Evelo Team“) – 12 sek.
5. ŠIDLAUSKAS Erikas („Staki – Technorama“) – 12 sek.
6. KAUPAS Gediminas („Velonova-Bioracer Cycling Team“) – 12 sek.
7. MATULIAUSKAS Egidijus („Koldas – Garmin“) – 12 sek.
8. ŠIDEIKIS Povilas („Koldas – Garmin“) – 12 sek.
9. PAVLOVS Evalds („ZZK Team“) – 12 sek.
10. MALINAUSKAS Tadas („Focus Vilnius“) – 12 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)