Vienoje labiausiai intriguojančių vakaro dvikovų M. Mizgaitis susigrūmė su smūgiuotoju iš Ukrainos ir jau pirmojo raundo pradžioje buvo sužeistas.

J. Gorbenka prakirto lietuviui paakį, tačiau po poros minučių storai vazelinu užtepus žaizdą olimpietis nieko nelaukęs kibo į varžovą – parvertė, aptalžė rankų smūgiais ir galiausiai atliko rankų trikampį laužimą. To pakako, kad po 2 min. 15 sek. M. Mizgaitis būtų paskelbtas nugalėtoju.

„Nieko nepadariau iš to, ką planavau. Draugai man sakė, kad ką beplanuočiau, niekas nepavyks. Norėjau boksuotis, bet vos neprisiboksavau. Reikėjo iškart imtyniauti. Kai man prakirto akį, iškart supratau, kad reikia keisti taktiką“, – dar nenuėjęs nuo narvo po kovos kalbėjo M. Mizgaitis.

Jis pabrėžė, kad norėtų tęsti kovotojo karjerą, bet artimiausiuose planuose – vestuvės: „Norint tęsti karjerą, reikia dar labai dirbti stovėsenoje, bet manau, kad kovų dar bus“.

M. Mizgaitis nelaukė kitų kovų baigties – susirinko daiktus ir išskubėjo į sostinės Lazdynų ligoninę. Ten giliai kraujuojančiai žaizdai sutvarkyti prireikė ne vienos siūlės.

„Šioje kovoje susinervinau, nes matėme prakirtimą, kuris buvo ne smūgio metu. Prakirtimas paakio įvyko nagu, – DELFI po kovos kalbėjo M. Mizgaičio treneris A. Lifšičas. – Varžovo nagai veikiausiai buvo nenukirpti, nežinau, kaip taip nutiko, kad nepatikrino. Prakirtimas buvo nagais – tai faktas. Ir teisėjas man sako, kad stabdo kovą, negali nieko padaryti. Aš jam sakau: „Tęsk“. Greitai pakvietėme patyrusį daktarą, greitai užpylė vazelino, sustabdė kraujavimą ir turėjome šansą vienai atakai“.

Treneris pasakojo, kad buvo geras griebimas už kojų, pasmūgiavimas, o po to sekė vienas iš trijų veiksmų, kuriuos Mindaugas moka gerai atlikti: „o jis moka „kimurą“, paprastą rankos laužimą ir rankų trikampį. Tai pastarasis buvo atliktas ir pergalė“.

A. Lifšicas pripažino, kad M. Mizgaitis jautė nemažą spaudimą – juk atstovauja ne tik save, bet ir visą imtynių sportą.

„Kai nešiesi visus tuos titulus, visi tikisi kažko įspūdingo, – kalbėjo treneris ir pridūrė, kad M. Mizgaitis turi ateitį MMA sporte. – Mindaugo žinios MMA nėra pačios geriausios, bet jis jau šiek tiek smūgiuoja, atlieka skausmingą veiksmą, ko nėra graikų-romėnų imtynėse. Jis jau metasi į kojas, supranta žaidimą prie tinklo, prisidės prie to dar įgūdžiai. Kai kas atsiras po pusmečio ar metų. Jis yra žmogus su varžybų dvasia ir jis negali būti be varžybų. Jam kažko tokio reikia“.

Jis atskleidė, kad kita olimpinio vicečempiono kova turėtų būti Lietuvoje rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)