Vis dėlto antroji dvikova klaipėdiečiams nesiklostė taip palankiai, kaip namuose – kauniečiai vėl parodė nagučius ir kurį laiką diktavo savo žaidimo stilių, neleisdami čempionų titulą ginantiems dragūniečiams atsiplėšti. Lūžis įvyko antrojo kėlinio viduryje, kai „Dragūnas“ spurtavo 4:0 ir susikūrė 5 įvarčių persvarą – 25:20. Pranašumą pavyko išsaugoti iki rungtynių pabaigos.

Kauno ekipai 6 įvarčius įmetė Vilius Juozaitis, po 5 – Karolis Jankauskas ir Edvinas Balčiūnas, 4 – Algirdas Lazauskas, 3 – Aurimas Balčiūnas, po 2 – Mindaugas Urbas ir Arminas Stankūnas, 1 – Deividas Jovaišas.

„Dragūnui“ po 7 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius ir Gabrielius Virbauskas, 4 – Laurynas Simonavičius, po 3 pridėjo Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus ir Lukas Vanagas, po 2 – Alain Romeo Eyebe II ir Arvydas Bučius, po 1 – Lukas Juškėnas ir Karolis Bliuvas.

Varžovų nesirenka

„Šiandien netrodėme gerai. Viena vertus blogai, kad neatrodome gerai sezono gale, kita vertus, turime kur tobulėti ir stiprėti. Neįvykdėme daug suplanuotų dalykų, kurį laiką varžovas mums primetė savo žaidimą. Manau, kad ne tik aš esu nepatenkintas, bet ir žaidėjai yra nepatenkinti savo žaidimu. Vis dėlto dabar – sezono pabaiga, pusfinalis, tad nėra ko daug norėti. Kad ir kaip treneris norėtų gero ir gražaus žaidimo, svarbiausia yra rezultatas“, – iškopus į finalą sakė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jis negailėjo komplimentų varžovams – KTU rankininkams.

„Nemaniau, kad šiandien teks tai sakyti, bet turiu pagirti KTU komandą. Jie tikrai šaunuoliai, o mes po pusfinalio serijos turime apie ką pamąstyti, iš ko pasimokyti ir padaryti išvadas finalo serijai“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Antroji pusfinalio pora – Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Šviesa“ vis dar neišsiaiškino, kuri vertesnė keliauti į finalą – pusfinalio serijoje po trečiadienio rungtynių rezultatas tapo 1:1. Pasak A. Juškėno, nesvarbu, su kuo reikės žaisti – bet kuriuo atveju nebus lengviau, bus tik sunkiau.

„Asmeniškai man galbūt buvo netikėta, kad pirmas rungtynes „Granitas“ taip lengvai laimėjo. Apskritai Lietuvos rankino lygoje yra jaunos komandos ir gana jauni žaidėjai, tad negalioja stereotipai, yra daug emocijų. „Granitas“ pagal sudėtį yra stipresnis, bet daug kas priklauso nuo mažų detalių, ką parodė „Šviesa“. Kol to nesuprasime, tol bus toks banguojantis žaidimas. Manau, kad lemiamose rungtynėse Kaune bus rimta kova, o jeigu „Šviesa“ parodys charakterį, jie tikrai turi šansą patekti į finalą“, – nuomonę išsakė „Dragūno“ strategas.

Netrūko išbandymų

Žvelgdamas į finišo tiesiąją pasiekusį Lietuvos rankinio čempionatą A. Juškėnas akcentavo, kad tai buvo labai sunkus sezonas.

„Net nežinau, ar kuriame nors sezone turėjome tiek išbandymų. Beveik sezono pradžioje praradome Luką Simėną, kuris dėl rimtos traumos iškrito visam sezonui. Vėliau sekė Luko Juškėno, Gintaro Cibulskio, Karolio Bliuvo, Gabrieliaus Virbausko traumos, buvo ir daugiau smulkesnių kitų žaidėjų traumų. Galima sakyti, kad turėjome įdomų, beveik ekstremalų sezoną. Vienu metu likome su vienu pusiau krašto žaidėju, kuriam devyniolika, kuriam tai pirmas sezonas komandoje – jam teko didelis krūvis ir didelė atsakomybė.

Vienu metu žaidėme be keturių pagrindinės sudėties žaidėjų. Kyla klausimas, ar kitos komandos galėtų sau tai leisti ir baigti reguliarųjį sezoną pirmoje vietoje. Tai parodo, kad mes turime rezervą, kai reikia, jį ištraukiame iš šešėlio. Mes neverkiame ir nezyziame. Gal mane kas nors pavadins pamaiva, bet, ko gero, treniruojamės daugiausiai Lietuvos lygoje. Esame lyderiai treniruotėse praleistų valandų skaičiumi, galbūt dėl to praradę kelis žaidėjus, ištvėrėme.

Dabar galiu įvertinti, kad garbingai įveikėme sezoną, bet tai nereiškia, kad esu juo patenkintas. Kai pasidabinsime čempionų medaliais, tada būsiu patenkintas. Judame teisinga linkme. Belieka pasiimti tai, ko mes ir nusipelnėme savo darbu“, – reziumavo A. Juškėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją