Pirmosiose rungtynėse Lenkijoje lietuviai kiek netikėtai sužaidė lygiosiomis su antrąja Slovakijos komanda, todėl šeštadienio mače nebuvo nusiteikę juokauti. Jau nuo susitikimo pradžios mūsų šalies rinktinė bėgo į priekį ir per pirmąjį rungtynių kėlinį susikrovė keturių įvarčių pranašumą (16:12).

Antroji rungtynių pusė lietuviams buvo dar sėkmingesnė - jos metu pelnyti net 22 įvarčiai ir pergalė iškovota dviženkliu skirtumu (38:28).

Šiame mače Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas išbandė ir naujuosius savo ginklus - Mindaugą Tarcijoną, Gabrielių Virbauską, Karolį Bliuvą bei Igną Grigą. Visi rankininkai paliko gana ryškų pėdsaką rungtynių protokole, o G. Virbauskas su penkiais pelnytais įvarčiais buvo vienas iš dviejų rezultatyviausių komandos žaidėjų.

Mūsų šalies komandai Skirmantas Plėta ir G. Virbauskas pelnė po 5 įvarčius, Gerdas Babarskas ir Valdas Drabavičius - po 4, I. Grigas, Lukas Simėnas, Tadas Stankevičius ir M. Tarcijonas - po 3, Mindaugas Dumčius, Mindaugas Urbonas ir Jonas Truchanovičius - po 2, Gintaras Cibulskis ir K. Bliuvas - po 1.

Lietuvos rinktinė sekmadienį žais su Lenkijos B rinktine.

Sausio 12-14 dienomis mūsų nacionalinės rinktinės laukia pasaulio čempionato atrankos varžybos, kurios vyks Klaipėdoje. Į uostamiestį atvyks Latvijos, Izraelio bei Gruzijos komandos, o į kitą varžybų etapą pateks tik grupės nugalėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)