„Jojimas ir paskutinė kombinuota rungtis buvo tobuli. Esu labai laiminga“, – trumpai iš karto po paskutinės rungties pakomentavo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Ji paskutinėje kombinuotoje rungtyje turėjo 77 sek. deficitą, kai startavo iš 14-os pozicijos, tačiau sirgaliams skanduojant „Laura, Laura“, sugebėjo padaryti beveik neįmanoma.

Pirmąją vietą pasaulio šiuolaikinės penkiakovės reitinge užimanti Londono olimpinė čempionė buvo laikome planetos taurės finalo favorite, tačiau jai koją pakišo prasti rezultatai pirmoje fechtavimosi rungtyje.

Bėgimo ir šaudymo rungtį (11 min. 35,08 sek., 605 tšk.) laimėjusi L. Asadauskaitė fechtavime buvo 21-a , plaukime - 20-a, papildomame fechtavimo etape pelnė vieną tašką, o jojime užėmė aštuntąją vietą.

T. Alekszejev bendroje įskaitoje surinko 1384 taškus, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė - 1369, o bronzos medalį iškovojusi rusė Gulnaz Gubaidulina – 1365.

Kitos dvi lietuvės atsidūrė už pirmojo dešimtuko ribų. Lina Batulevičiūtė su 1318-a taškų užėmė 14-ą vietą, o Ieva Serapinaitė su 1280 taškų liko 20-a iš 36-ių finalo dalyvių.

Sekmadienį mišrių estafečių varžybose L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė poroje su Justinu Kunderiu dar kartą mėgins pradžiuginti Lietuvos sirgalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)