Nors „Kuvaldos“ pravarde žinomas kovotojas šiuo metu pats ruošiasi svarbiai kovai, tačiau rado laiko pasidalinti savo patirtimi su „Žalgirio“ futbolininkais ir treneriais. „Kovos menų filosofija – niekada neatsitrauk, niekada nepasiduok. Tokiu šūkiu vadovaujasi ir mūsų klubo kovotojai. Tokią žinutę norėjau perteikti ir „Žalgirio“ futbolininkams – nieko nebijokite ir siekite savo tikslo iki galo“, – po treniruotės kalbėjo S.Maslobojevas.

Beveik dvi valandas trukusioje treniruotėje žalgiriečiai ne tik susipažino su geriausio Lietuvos kovotojo gyvenimo istorija, bet ir praėjo bazinius smūgiavimo ir kovos technikos apmokymus.

„Norėjau su „Žalgirio“ futbolininkais pasidalinti savo gyvenimiška patirtimi, papasakoti apie tą kelią, kuriuo ėjau klupdamas ir vėl pakildamas, apie savo svajones, ir nuolat stiprėjantį bei mane į priekį vedantį pergalių alkį. Norėjau pasakyti, kad aš ne tik svajojau, bet ir labai sunkiai dirbau, o ir iki šiol dirbu, kad pasiekčiau savo tikslus. Stengiausi perduoti futbolininkams žinutę, kad gyvenime – ir sporte viskas priklauso tik nuo mūsų pačių.

Mes patys esame savo sėkmės kalviai. Kai man linki sėkmės, aš visada sakau, kad sėkmė – tik nevykėliams. Visus savo tikslus galiu pasiekti pats. Svarbiausia – tikėti savimi ir ryžtingai siekti tikslo“, – teigė daug ryškių pergalių ringe iškovojęs S.Maslobojevas.

Mintis supažindinti žalgiriečius su kovos menų pasauliu kilo „Žalgirio“ vartininkui Sauliui Klevinskui.

„Domiuosi kovinėmis sporto šakomis, o praėjusio gimtadienio proga žmona man padovanojo kelias asmenines treniruotes su S.Maslobojevu. Atėjau, pasitreniravau, pamačiau, kad Sergejus yra ne tik aukščiausio lygio kovotojas ir profesionalas, bet ir labai šiltas žmogus. Mūsų charakteriai atitiko, pagalvojau, kad būtų naudinga su tokiu žmogumi supažindinti komandos draugus.

Kad jie patys pamatytų ir išgirstų žmogų, kuris iš pažiūros neįmanomus dalykus paverčia realybe. Pritariu Sergejaus minčiai, kad sporte ir gyvenime nėra nieko neįmanomo. Jei turi tikslą, tai gali jį ir pasiekti. Reikia tik kryptingai ir sunkiai dirbti“, – tikino 33 metų S.Klevinskas.

Sergejus Maslobojevas ir Vilniaus "Žalgiris"

Daugumai „Žalgirio“ futbolininkų tai buvo pirma tokio pobūdžio treniruotė. Žalgiriečiai noriai atliko smūgiavimo pratimus, kai kuriems teko pabūti ir S.Maslobojevo sparingo pergalėms.

Daugiausiai smūgių atlaikė S.Klevinskas, tačiau pirštines su tituluotu varžovu surėmė ir „Žalgirio“ gynėjas Rolandas Baravykas. Pasak S.Klevinsko, tokios treniruotės suteikia pasitikėjimo savimi ir leidžia pamiršti baismės jausmą.

„Kovos ringe baimei vietos nėra. Taip pat ir futbolo aikštėje. Jei bijai, tau nėra ten kas veikti. Tokia treniruotė tikrai naudinga. Ji prideda ne tik jėgos, gerina koordinaciją, bet ir suteikia psichologinį užtaisą. Jei gali stoti į kovą su S.Maslobojevu, vadinasi, gali padaryti bet ką“, – pareiškė „Žalgirio“ vartininkas.

Artimiausias rungtynes FK „Žalgiris“ žais šį šeštadienį. 17 val. LFF stadione žalgiriečiai susitiks su Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkais. Tai bus Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro 3-iojo etapo dvikova. Birželio 27 d. „Žalgiris“ 70-ojo klubo gimtadienio proga išmėgins jėgas su Geteborgo IFK ekipa.

Liepos 12 ir 19 dienomis UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose pajėgiausias Lietuvos futbolo klubas grumsis su Bulgarijos čempionais – Razgrado „Ludogorets“ futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)