„Kiekvienais metais „Velomaratonas“ drauge su partneriais vykdo įvairias saugumo akcijas, Šįmet tai – pačių dviratininkų atsakingumo ugdymas. Labai svarbu, kad mieste saugiai jaustųsi ir dviratininkai, ir pėstieji, ir automobilių vairuotojai”, – sako „Velomaratoną“ organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo vadovas Benediktas Vanagas.

Ypatingas dėmesys bus kreipiamas į dviratininkų važiavimą per pėsčiųjų perėją. Vyks policijos reidai, bus skatinami atsakingi dviratininkai.

„Neatsakingas dviratininkų elgesys yra viena iš eismo įvykių priežasčių. Ypatingai pastebime, kad dviratininkai vengia nulipti nuo dviračio ir persivaryti jį per pėsčiųjų perėją. Dauguma geriausiu atveju pristabdo prieš perėją, tačiau neretai pasitaiko ir tokių, kurie per perėją prašvilpia net neapsidairę, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys. – Todėl, norėdami atkreipti dviratininkų dėmesį į šią problemą bei skatinti juos rodyti teigiamą pavyzdį, organizuosime draugiškus reidus, kurių metu įspėsime dviratininkus, darančius tokius pažeidimus”.

Akcijos numatytos ne tik Vilniuje, kur rugpjūčio 20 d. vyks aštuntasis „Velomaratonas“. Jos lauks didesnių ir mažesnių Lietuvos miestų, kuriose yra perėjos dviratininkų.

„Velomaratono“ organizatoriai, drauge su policija planuoja ir daugiau šviečiamųjų akcijų, susijusių su dviratininkų elgesiu.

„Kaip draudimo bendrovei mums svarbu, kad eismo dalyviai keliuose būtų saugūs. Tai ypač aktualu vasarą, kai į kelius išvažiuoja ir dviratininkai. Nors pastebime, kad kasmet dviratininkai vis atsakingesni, tačiau dalis nelaimingų atsitikimų įvyksta iš nežinojimo ar taisyklių nesilaikymo. Didžiausio Baltijos šalyse dviračių renginio „Velomaratonas“ metu edukuojame žmones kviesdami juos dalyvauti draugiškose socialinėse akcijose. Renginio dieną renginio dalyvius taip pat kviečiame nemokamai apsidrausti”, – sako Saulius Jokubaitis, „ERGO Insurance“ SE Lietuvoje generalinis direktorius.

Šiais metais rugpjūčio 20-ą Vilniuje startuosiantis 8-as „Velomaratonas“ plečiasi ir žada dar daugiau pramogų žmogaus jėga varomų transporto priemonių entuziastams ir profesionalams. Be tradicinių dviratininkų startų profesionalų, „Toyota Semi-sport“, „ERGO mėgėjų“ ir vaikų važiavimų pirmąsyk riedės paspirtukų, riedlenčių ir riedučių entuziastai bei sportininkai.

2016-ais „Velomaratone“ dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių. Šventė sutraukė gausybę komandų ir pavienių dalyvių.

Organizatoriai kviečia šių metų „Velomaratono“ dalyvius registruotis internetu velomaratonas.lt/registracija/. Mėgėjams ir vaikams iki liepos 23-ios d. registracija nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)