Įtampą konvertavo į sėkmę

Po ketvirtadienį sostinės lengvosios atletikos manieže vykusio pagrindinio fechtavimosi rungties etapo plačiausia šypsena švietė L. Batulevičiūtės skruostuose.

27-erių sportininkė moterų varžybose laimėjo 24 kovas iš 35 ir pakilo aukščiausiai iš lietuvių – į penktą vietą (244 taškai).

„Tai – pats geriausias mano rezultatas finaluose, viršijau visus lūkesčius“, – džiaugėsi individualiose varžybose skambių pasiekimų iki šiol neturėjusi penkiakovininkė.

L. Batulevičiūtės rezultatas buvo siurprizas ir jos tautietėms.

„Nesitikėjau, kad Lina taip gerai fechtuosis. Šaunuolė“, – pagyrė trim dūriais mažiau surinkusi Ieva Serapinaitė, pati užėmusi septintą poziciją (226 tšk.).

Anot L. Batulevičiūtės, jai padėjo namų sienų parama. Nors žiūrovų į seniai renovacijos laukiantį maniežą atėjo nedaug, penkiakovininkė teigė įprastoje aplinkoje besijautusi puikiai.

„Koks palaikymas, toks ir rezultatas. Įtampos buvo, stengiausi žiūrėti tik į trenerį ir į priešininkę, daugiau nieko nematyti. Bet palaikymą vis tiek jaučiau“, – sakė L. Batulevičiūtė, kuri tikisi per likusias rungtis išsilaikyti geriausių dešimtuke.

Lina Batulevičiūtė

Žvaigždei darosi neramu

Jos tautietėms paversti savą teritoriją pranašumu buvo sudėtingiau.

„Psichologiškai pradžioje buvo labai sunku – drebėjo kojos, labai bijojau. Rezultatu esu patenkinta, bet galėjo būti ir šiek tiek geriau“, – svarstė I. Serapinaitė.

O L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė neslėpė nusivylimo.

Tituluočiausia varžybų dalyvė ir pasaulinio reitingo lyderė turėjo tenkintis 21 vieta bei neigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu (17/18, 202 tšk.).

„Vertinu blogai – buvo labai daug klaidų. Atrodo, jaučiausi gerai, o niekas nepavyko, niekas, kas buvo sugalvota. Antrose varžybose iš eilės taip. Bandysiu analizuoti, gal yra klaidų metodikoje. Šiaip ar taip, pradžia nelabai gera. Kelios stiprios varžovės smarkiai atsiplėšė, nežinau, ar jas dar pavysiu“, – graužėsi 33-ejų vilnietė, po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atsisveikinusi su ilgamečiu treneriu Jevgenijumi Kliosovu ir vietoje jo pasirinkusi savo vyrą Andrejų Zadneprovskį.

Naujovės nepasiteisina

Moterų varžybos tęsis šeštadienį – pirmiausia laukia plaukimo rungtis.

Geriausios šalies penkiakovininkės į Lazdynų baseiną turėtų įšokti paskutinį kartą – vasarą šis turėtų būti pradėtas griauti.

„Jeigu pastatys naują baseiną, aš nieko prieš atsisveikinti. Bet visko gali būti. Kad ir tas stadionas prie „Akropolio“: statė, statė – nepastatė. Labai tikiuosi, kad baseiną ims ir pastatys – taip, kaip žadėjo, per pusantrų metų“, – sakė I. Serapinaitė.

Ieva Serapinaitė

Ji Lazdynų baseine savo pozicijas turėtų pagerinti, o štai greičio vandenyje stokojančiai L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei revanšo viltis teks perkelti į Vingio parką, kur vyks jojimas ir kombinuota šaudymo bei bėgimo rungtis.

Bet Londono olimpinė čempionė neslėpė, kad jos galimybės Vilniuje pakovoti dėl prizinės vietos dabar atrodo miglotai, ir nuogąstavo dėl kol kas nepasiteisinančių naujovių treniruotėse.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė taip pat papasakojo, ką išgirdo iš manieže nelauktai pasirodžiusios D. Rimšaitės – nuo 2011 metų Rusijai atstovaujanti penkiakovininkė šiame sezone nestartuoja, bet nusprendė bent iš šono stebėti gimtajame mieste pirmą kartą vykstančias tokio rango varžybas. Tiesa, pati D. Rimšaitė tradiciškai bendrauti su Lietuvos žiniasklaida atsisakė.

– Ruošiantis šiam sezonui savo treniruotėse keitėte daug elementų? – DELFI paklausė L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės

– Taip, nes dirbu su nauju treneriu. Pirmas startas buvo puikus – gal dėl to, kad buvau išsiilgusi varžybų. O du pastarieji pasirodymai – visiškai nieko gero. Esu šiek tiek sunerimusi. Kol kas tie pasikeitimai mano rezultatų tikrai nepagerino, atvirkščiai.

– Dabar po nesėkmių daugiau priekaištų tenka išklausyti jums ar Andrejui?

– Mes esame komanda. Treneris mato mano klaidas, aš pati jas matau, juk ne durna. Kaltinti nėra prasmės – kalti visi. Reikia analizuoti ir dirbti.

– Tai, kad pirmą kartą varžotės namuose, prideda emocijų?

– Prideda spaudimo, atsakomybė – didesnė. Ji jaučiasi. Galbūt tai ir maišo.

– Kokios perspektyvos atsigriebti likusiose rungtyse?

– Po plaukimo turėčiau dar nukristi. Tikėkimės, kad jodama ir bėgdama bei šaudydama šiek tiek atsigriebsiu. O kiek – aš neįsivaizduoju, labai sunku pasakyti.

– Savaitgalį žadamas lietus. Kokią įtaką varžyboms gali turėti oro sąlygos?

– Taip, oras bus nekoks. Bet jis visiems vienodas. Ne kartą esu bėgusi per lietų – nieko tokio.

– Nustebote manieže pamačiusi D. Rimšaitę?

– Nustebau, bet ir apsidžiaugiau. Seniai nesimatėme. Gerai, kad žmogus atvažiavo, nepabūgo Lietuvos publikos, kuri nelabai gražiai apie ją atsiliepia.

– Ką ji papasakojo apie savo ateities planus?

– Kol kas grįžti į sportą ji nežada – kaip sakė, yra labai laiminga sukūrusi šeimą. O kas bus vėliau, neaišku, galbūt pasiilgs penkiakovės, gal sugrįš. Daug tokių sportininkių buvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)