Šiuo metu Lietuvos ir Norvegijos rinktinės yra surinkę po vienodą pergalių ir pralaimėjimų skaičių, todėl lygiųjų Osle atveju Lietuvos rinktinė grupėje liktų antra, kadangi pirmas Vilniuje vykusias rungtynes laimėjo 33:29.

Deja, bet į Oslą neišvyko vienas iš rezultatyviausių rinktinės žaidėjų Valdas Drabavičius, kuris jau rungtynėse su Prancūzija žaidę kęsdamas nugaros skausmus. Net ir tame mače Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipoje žaidžiantis V. Drabavičius pasižymėjo 4 pelnytais įvarčiais ir rezultatyvumu nusileido tik geriausiam rungtynių žaidėjui Jonui Truchanovičiui.

Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė Europos pirmenybių finalo etape žaidė 1998 metais ir šeštadienį lygiųjų arba pergalės atveju Lietuva vėl pravertų Senojo žemyno čempionato slenkstį. Deja, tačiau pralaimėjus rungtynes Osle bent vieno įvarčio skirtumu, mūsų rinktinė neturėtų jokių šansų žengti, kaip geriausia trečia komanda, kadangi trečia geriausia vieta nustatoma pagal taškus surinktus prieš pirmas dvi tos pačios grupės ekipas.

Jau dabar aišku, jog dviejų turimų įskaitinių taškų lietuviams žengti į čempionatą kaip geriausiai trečiajai komandai neužtektų.

Rungtynes šeštadienį tiesiogiai 20.25 val. tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)