Tikimąsi, kad Moterų bėgimas prie Baltojo tilto sutrauks daugiau nei pusantro tūkstančio dalyvių. Tarp užsiregistravusiųjų yra ir moterys iš Didžiosios Britanijos, Danijos, Vokietijos, Rusijos ir Jungtinių Valstijų.

5 km bėgime jėgas išmėgins Vilniaus „Lietuvos ryto“ palaikymo komandos šokėjos ir medalius 5000 metrų distancijoje šį sezoną skinanti bėgikė Loreta Kančytė. Deja, dėl traumos dalyvauti negalės maratonininkė Diana Lobačevskė. Renginio dalyves palaikys bėgimo ambasadorė Europos čempionė Airinė Palšytė.

„Moterys sportuoti turėtų ne tik tam, kad numestų ar priaugtų svorio, o tam, kad jaustųsi sveikos, laimingos ir dar labiau save mylėtų. Sportas – puikus būdas pasisemti energijos.

Taip, atrodo, kad sportuojant daug energijos išeikvojame, tačiau dažniausiai po geros treniruotės jaučiuosi energingesnė ir žvalesnė nei prieš ją. Sportas padeda atsikratyti blogų minčių ir emocijų, palaikyti gerą fizinę kūno būklę“, - sakė šuolininkė į aukštį.

Prieš savo bėgimą moterys užleis trasą mažiausiems, startuosiantiems „PRITT vaikų bėgime“.

Pramogos už trasos

Šventės programa prasidės jau penktadienį. 23 val. vakaro prie Baltojo tilto kultūros nakties metu renginio organizatoriai kartu pakvies žiūrėti filmą „Už laisvę bėgti“, apie pirmą moterį, įveikusią Bostono maratoną.

Nors bėgimo dalyvės prie starto linijos šeštadienį išsirikiuos 16 val., pramogos renginio dieną prasidės gerokai anksčiau.

„Moterų bėgimas – tai ne tik sportinis renginys. Norime, kad šią dieną moterys skirtų sau – pamirštų visus rūpesčius, leistu sau pasilepinti, atsipalaiduoti ir smagiai leistų laiką su bendramintėmis“, - sakė renginio organizatorė Justė Keršienė.

Dalyvių pramogos laukia ir už trasos ribų. Nuo 13 val. norinčios galės pasidaryti makiažą, sudalyvauti fotosesijoje ar loterijoje, kurioje galės laimėti „Renault“ automobilį su pilnu baku degalų. Po renginio, šalia esančiame bare vyks dūzgės.

Bėgimas – krūties vėžio prevencijai

Moterų bėgimo tikslas – krūties vėžio prevencija, tad prie starto linijos dalyvės stos ir norėdamos priminti sau ir kitoms apie būtinybę pasitikrinti.

Renginio metu kvalifikuoti Nacionalinio vėžio instituto specialistai moteris konsultuos apie krūties vėžio prevenciją, mokys kaip pasitikrinti pačiai, kaip dažnai tai daryti ir kur kreiptis atsiradus įtarimams.

Registracijos metu rinktos lėšos bus skirtos echoskopo aparatui įsigyti. Ši priemonė padeda nustatyti ankstyvąją vėžio stadiją.

„Pasinaudodami sportu norime paskatinti moteris mylėti ir rūpintis savimi. Nemažai mūsų priima daug rūpesčių ant savo pečių, spėja pasirūpinti visais aplinkui, tačiau save pamiršta. 5 km startas – simbolinis, juo siekiame atkreipti dėmesį į problemą ir vieningai palaikyti viena kitą“, - sakė J. Keršienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)