„Riedlentės mieste pastaruoju metu iš vien laisvalaikio virto ir susisiekimo priemone. Ja naudojasi ne tik jaunimas, tačiau ir dirbantys žmonės, kai kada net garbaus amžiaus. Norime „Velomaratone“ matyti minias bendraminčių, kurių nori smagiai praleisti laiką drauge judėdami mėgstamiausiomis transporto priemonėmis. Šiais metais riedlentininkai debiutuose drauge su riedutininkais ir paspirtukų entuziastais“, – sako „Velomaratono“ komunikacijos vadovas Rytis Sabas.

Riedlenčių, paspirtukų ir riedučių entuziastai galės įveikti vaizdingą 2,4 km trasą. Šio važiavimo metu varžomasi nebus. Savo ruožtu riedutininkai galės lenktyniauti sprinto rungtyje.

„Riedlentė gali būti transporto priemonė, meno forma, sporto inventorius ir tiesiog puikus įrankis laisvalaikiui. Yra daugybė įvairių riedlenčių sporto atšakų – triukai riedlenčių parkuose arba naudojantis miesto objektais, nusileidimai nuo kalnų, slalomas ir kitos.

Visas pasaulis keletą pastarųjų metų išgyvena riedlenčių atgimimą, o jį vainikavo Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimas nuo 2020 metų Tokijo Olimpinėse žaidynių riedlentes įtraukti kaip naują olimpinę rungtį. Tikime, jog ši sporto šaka populiarės milžinišku pagreičiu, ir džiaugiamės „Velomaratono” organizatorių iniciatyva įtraukti šią kultūrą į renginio programą ir susivienyti riedlentininkus paradui Vilniaus centre. Puiki vieta ir laikas būti pamatytiems”, – sako riedlenčių entuziastas bei jomis prekiaujančios parduotuvės „Terrasport” vadovas Viktoras Zaubidovas.

Kaip visada prie starto linijos rikiuosis „Toyota SPORT” ir „ERGO mėgėjų” važiavimų dviratininkai.

2016-aisiais „Velomaratone” užfiksuota daugiau nei 10 tūkst. dalyvių. Šventė sutraukė gausybę komandų ir pavienių dalyvių.

Organizatoriai kviečia šių metų „Velomaratono” dalyvius registruotis internetu http://www.velomaratonas.lt/registracija/.

Mėgėjams ir vaikams iki registracija kol kas nemokama. Gausiausia komanda iš mažesnių miestų ir gyvenviečių gali laimėti savo bendruomenei riedlenčių parką, dalyvaudama „Nutrilite Challenge” konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją