Galima teigti, jog Alytuje jau susirinko didžioji dauguma Lietuvos rinktinės pagrindinės sudėties, kuri birželio 14 dieną namuose žais su Prancūzijos rinktine bei birželio 17 dieną atrankos ciklą užbaigs Norvegijoje.

Likusioji dalis rinktinės žaidėjų prisijungs artimiausiu metu. Nacionalinės rinktinės marškinėliais po šiokios tokios pertraukos vėl vilkęs ir Augustas Strazdas. Patyręs ir universalus rankininkas turėtų sustiprinti Lietuvos rinktinės linijos poziciją.

Likus žaisti dviems turams Lietuvos rinktinė yra antroje turnyrinės lentelės vietoje su trimis pergalėmis bei vos viena nesėkme. Vis tik tokia gera atrankos pradžia dar nieko mūsų komandai negarantuoja.

Per likusius du turus reikės iškovoti mažiausiai vieną tašką norint pakovoti dėl patekimo į Europos pirmenybes Zagrebe. Lygiosios Norvegijoje mūsų rinktinei garantuotų bent jau antrąją vietą grupėje, o pergalė arba lygiosios prieš prancūzus greičiausiai atvertu kelią į čempionatą kaip geriausiai trečiajai visų grupių rinktinei.

Alytuje Lietuvos rankininkai ilgai neužsibus, kadangi jau birželio 9 bei 10 dienomis Garliavoje bus žaidžiamos dvejos kontrolinės rungtynės su latviais. Latvija taip pat varžosi Europos čempionato atrankos finaliniame etape, tačiau jų rezultatai kol kas kur kuklesni. Per jau sužaistas keturias rungtynes kaimynams taškų iškovoti taip ir nepavyko.

Šiuo metu rinktinės stovykloje esančių žaidėjų sąrašas

Vartininkai:

Lukas Gurskis;
Giedrius Morkūnas;
Benas Vaicekauskas;
Vilius Rašimas;

Centrai:

Aidenas Malašinskas;
Benas Petreikis;
Lukas Juškėnas;

Linija:

Benas Butkus;
Gintaras Cibulskis;

Kraštai:

Valdas Drabavičius;
Laurynas Palevičius;
Mindaugas Urbonas;
Skirmantas Plėta;

Pusiau kraštai:

Karolis Antanavičius;
Domantas Pukas;
Lukas Simėnas;
Modestas Štarolis;
Edvinas Vorobjovas;
Mindaugas Dumčius;
Rolandas Bernatonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)