Antrus metus iš eilės vykusiame čempionate ant smėlio varžėsi stipriausios Nacionalinės studentų tinklinio lygos (NSTL) komandos. Po kovų pirmuose ratuose kelią link apdovanojimų tęsė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU), Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir VU vaikinai ir VU bei Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) merginos.

Vaikinų turnyro nugalėtojais tapo VU studentai Lukas Každailis ir Artūras Vasiljevas. Jie pusfinalyje 2-0 (21:17, 21:14) įveikė Audriaus Kasparavičiaus ir Manto Grinevičiaus (LSU) duetą, o finale 2-0 (21:9, 24:22) įrodė pranašumą prieš kitus VU atstovus Paulių Damulį ir Martyną Lopetaitį.

Mažajame finale VGTU tinklininkai Elvis Gotovskis ir Girvydas Rimeika po atkaklios kovos 2-1 (21:11, 13:21, 15:7) nugalėjo A. Kasparavičiaus ir M. Grinevičiaus porą.

Intrigų netrūko merginų turnyre, kuriame triumfavo favoritėmis laikytos VU studentės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina. Kartu nuolat sportuojančios ir sėkmingai tarptautiniuose turnyruose kovojančios paplūdimio tinklininkės pusfinalyje 2-0 (21:14, 25:23) įveikė kovingai rungtyniavusias Indrę Pretkelytę ir Eleną Drazdauskaitę (VU), o intriguojančiame finale 2-0 (21:15, 21:18) nugalėjo Ievos Dumbauskaitės ir Miglės Mazurkevičiūtės (VU) duetą.

Bronzos medaliais džiaugėsi VDU studentės Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazūraitytė, kurios mažajame finale 2-0 (21:6, 21:6) pranoko jėgų pristigusias I. Pretkelytę bei E. Drazdauskaitę. V. Makauskaitė ir I. Kazūraitytė tikra puošmena tapusiame pusfinalyje 1-2 (21:19, 17:21, 10:15) nusileido I. Dumbauskaitei ir M. Mazurkevičiūtei.

„Nepasakyčiau, kad buvo lengva laimėti. Nebūna labai lengvų rungtynių, net jei priešininkas ir yra kiek silpnesnis. Svarbu yra tai, kaip pats sugebi su savimi susitvarkyti ir diktuoti kitiems savo sąlygas. Žinoma, kad sunkiausias buvo finalas. Abi varžovės, o ypač Ieva, mus gerai pažįsta, todėl žino mūsų silpniausias vietas, - įspūdžiais po čempionato dalinosi U. Andriukaitytė. - Tai, kad mes kartu su Irina kartu dažnai treniruojamės, prisideda prie kokybiškesnio žaidimo. Mes lengviau jaučiame viena kitą aikštelėje, žinome, kaip viena su kita bendrauti, kada ką sakyti, o kada - geriau patylėti. Bet kokiu atveju, buvo labai smagu žaisti šiame čempionate. Esame dėkingos NSTL už puikią organizaciją, o dalyviams - už sukurtą draugišką ir linksmą atmosferą.“

U. Andriukaitytės nenustebino tai, kad antrus metus iš eilės šiose pirmenybėse dominuoja VU studentai. Čia studijuoja nemažai pajėgių Lietuvos tinklininkų.

„Niekada neabejojau, kad pasirinkusi likti Lietuvoje, studijuosiu VU. Ne tik geras jo vardas, bet ir patrauklios studijų programos skatino rinktis būtent jį. Na, o Tarptautinių santykių ir Politikos mokslų institutas (TSPMI) atrodė kaip tinkamiausias būdas save realizuoti. Įvairiapusiškomis ir kokybiškomis studijomis esu labai patenkinta“, - teigė U. Andriukaitytė.

Geriausiais čempionato žaidėjais buvo pripažinti I. Dumbauskaitė ir L. Každailis.

Iš viso Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionate varžėsi 11 merginų ir 10 vaikinų komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją