Tikslas – aukštas meistriškumo lygmuo

„Neko 2020“ idėja paprasta – siekiame sėkmingo ir finansiškai stabilaus sportininkų pasiruošimo pasaulinio lygio varžyboms ir aukštų vietų Tokijo olimpinėse žaidynėse“, – pasakoja idėjos autorius treneris Dalius Pavliukovičius.

Tačiau iki tol dar reikia nueiti ilgą kelią, nuosekliai treniruotis, kryptingai siekti rezultatų. Pasiruošimą jau dabar pradėję Lietuvos elitiniai ilgų nuotolių bėgikai aplink save ne tik buria bendraminčių ir aktyvių bendruomenės narių būrį, bet ir patys ieško partnerių, rėmėjų. „Sportas yra tai, ką mokame ir darome geriausiai. Tačiau vien nuoširdžiu ir sunkiu darbu aukšto meistriškumo ir užsibrėžtų rezultatų, kad ir kaip būtų gaila, nepasieksi“, – priduria treneris.

Veiklos įtrauks ir visuomenę

Maratonininkų planuose ne tik jų asmeninis tobulėjimas ir profesionalus ruošimasis svarbiausiems metų startams. „Norime pasidalinti savo žiniomis su tais, kurie kaip ir mes myli bėgimą, jau kuris laikas sportuoja, ar tik ketina pradėti tai daryti“, – sako Olimpiadoje Brazilijoje sėkmingai debiutavusi Vaida Žūsinaitė. Socialinėse medijose itin aktyvi bėgimo ambasadorė taip pat treniruoja kelias bėgimo mėgėjų grupes.

Augančiai bėgimo mėgėjų bendruomenei ketinama pasiūlyti sporto edukacijos, asmeninio tobulėjimo ir taisyklingo aktyvumo užsiėmimų. Patys sporto profesionalai savo pavyzdžiu ir atskiromis veiklomis skatins visuomenę judėti, vykdys edukacinius projektus, žada įvairių renginių, treniruočių, susitikimų.

„Pirmiausia, mums svarbu. Puikiai žinau, kad kartais paprastas ir nuoširdus bendravimas gali tapti didele motyvacija sveikesnio ir prasmingesnio gyvenimo link. Kažkada tai buvo mano istorija“, - užsimena Ignas Brasevičius, į bėgimą atėjęs tiesiog nuo sofos. Dabar vyras rankose laiko pakvietimą į Pasaulio čempionatą, rugpjūtį vyksiantį Londone.

Įveikti maratoną greitai

Prie elitinių bėgikų komandos prisidėjęs jauniausias jos narys Simas Bertašius kasdien treniruojasi po 2-3 valandas. Ambicingo vyro planuose – savo bei Lietuvos rekordų gerinimas, patekimas į Europos bei Pasaulio čempionatus.

„Prisijungti prie grupės paskatino svajonė įveikti maratoną. Tik ne šiaip sau įveikti, o tai padaryti greitai. Manau, kad padedamas savo trenerio Juozo Garalevičiaus ir profesionalios „Neko 2020“ grupės, galėsiu šį savo norą paversti realybe“, – planų neslepia Simas. Sportininkas savo pavyzdžiu skatins nebijoti didelių tikslų ir kryptingai jų siekti.

Atstovauti Lietuvai Tokijo olimpinėse žaidynėse pasiryžę „Neko 2020“ komandos nariai ketina fiksuoti ir viešinti savo profesionalus pasiruošimo įvairiems startams detales, pasakoti apie treniruotes, dalintis patirtimi.

Ieško partnerių
Ignas Brasevičius Birštono pusmaratonyje

Dar vienas grupės tikslų – atkreipti visuomenės dėmesį ir itin prastą elitinio sporto skatinimą Lietuvoje. „Ilgų nuotolių bėgikai ar apskritai lengvaatlečiai pamatomi tik tuomet, kai kažką pasiekia, pelno šlovę sau ir šaliai.

Daug kas kalba apie premijas sportininkams, bet kažkodėl nutylima pasiruošimo svarba. Niekam neįdomu, kaip ir už kokius pinigus užauginsi sportininką, kokybiškai pasiruoši aukščiausio lygio varžyboms. Bet iki pasaulinio lygio rezultatų reikia be galo daug dirbti ir investuoti. Tai ilgas ir nuoseklumo, didelio įdirbio reikalaujantis darbas“, – atskleidžia Dalius, „Neko 2020“ projektu siekiantis pakelti elitinių sportininkų pasiruošimo lygį ir drauge parodyti, kiek įdirbio ir resursų tai reikalauja.

„Be šia misija tikinčių žmonių to pasiekti nepavyks, tad jau dabar pradedame projektą, apjungianti ne tik mūsų pasiruošimą, bet ir partnerių įtraukimą, aktyvios bendruomenės stiprinimą. Patys ieškome idėją palaikančių draugų, kartu kuriame planus ir visuomenės švietimui, taisyklingo sporto edukacijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją