Pirmą dieną vyko vyrų ir moterų asmeninės varžybos. Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Javgenijui Stalmakovui ir Edgarui Dvariškiui, kurie atitinkamai užėmė aukštas 12-ą ir 13-ą vietas.

Tomas Krasikovas iškovojo 18-ą, Viktoras Salėtis – 37-ą, o Justinas Katkus 113-ą vietą iš 146-ių dalyvių. Moterų grupėje geriausiai sekėsi Viktei Ažukaitei (10-a vieta) ir Akvilei Katkovaitei (14), kurias dėl patekimo į geriausiųjų aštuntuką sustabdė Švedijos fechtuotojos.

Paulina Bajorūnaitė ir Agnė Švelnienė neperžengė šešioliktuko barjero ir atitinkamai užėmė 19-ą ir 26-ą vietas. Rūta Latinytė nusileido Švedijos fechtuotojai ir nepateko į tarp 32-iejų pajėgiausųjų. Iš viso dalyvavo 64-ios fechtuotojos.

Antrą dieną vyko vyrų ir moterų komandų varžybos. Vyrų grupėje dalyvavo 32-i komandos. Bendra Lietuvos ir Norvegijos komanda (E. Dvariškis, T. Krasikovas, S. Eegas ir A. Tumidajewiczius) galutinėje įskaitoje iškovojo aukštą 7-ą vietą.

„Gintarinės špagos“ fechtuotojų komanda (J. Stalmakovas, V. Salėtis ir J. Katkus) nepateko į aštunfinalį ir galutinėje įskaitoje užėmė 12-ą vietą.

Moterų grupėje puikiai sekėsi „Gajos–Dvikovos“ komandai (V. Ažukaitė, A. Švelnienė, A. Katkovaitė ir P. Bajorūnaitė). Ji iki pat finalo keliavo be pralaimėjimų. Tačiau, atkaklioje finalo kovoje Lietuvos komanda nusileido Švedijos fechtuotojų komandai ir iškovojo sidabro medalius.

Lietuvos moterų komandai tokį rezultatą pasiekti pavyko antrą kartą. Sidabras buvo laimėtas ir 2015 metais vykusiose varžybose.

Šiaurės šalių čempionatas buvo kontrolinės varžybos prieš startą Europos čempionate, į kurį Lietuvos fechtuotojų delegacija (V. Ažukaitė, P. Bajorūnaitė, A. Katkovaitė, E. Dvariškis, T. Krasikovas, T. Makarovas ir V. Petraitis) išvyksta jau kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją