Pirmojo etapo kovos vyks Ostravos mieste.

Praėjusiais metais vietą tarp Europos elito komandų praradusi Lietuvos rinktinė šiais metais suburta iš jaunų ir perspektyvių žaidėjų, tačiau tikimasi, kad ji mes iššūkį visiems varžovams.

A grupėje Lietuvos regbininkai žais su Liuksemburgo, Kipro ir Moldovos komandomis. Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias trijų grupių rinktines ir dar dvi geriausios trečias vieta užėmusios komandos.

„Pasiruošimas vyko pagal planą, tik dėl traumų ir kitų priežasčių labai smarkiai sumažėjo konkurencija. Atsisakėme keleto vyresnių žaidėjų paslaugų, norime suteikti šansą jaunimui, kuris per keletą metų galėtų grąžinti bus į elito divizioną. Gaila, kad ne visiems žaidėjams atstovavimas rinktinei yra prioritetas. Nacionalinėje komandoje žais tik to norintys ir visą save atiduosiantys regbininkai“, - prieš kelionę į Čekiją kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

S. Kukulskiui talkins treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Siyabulela Mlalande.

Šeštadienį pirmas rungtynes lietuviai žais su Liuksemburgu, antras - su Kipru, trečias - su Moldova. Atkrintamos varžybos vyks sekmadienį.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Domantas Tautkus, Jurgis Urbonas, Dovydas Smolenskas, Tautvydas Krasauskas, Donatas Vilimavičius, Justinas Vasiliauskas, Arnas Urbonas, Donatas Trumpickas, Justinas Šernas, Šarūnas Šimkus, Tomas Alksnys ir Deividas Popkovas. Komandos treneriai Sigitas Kukulskis ir Siyabulela Mlalande. Gydytojas Almantas Viruišis, o rinktinės vadovas Paulius Zubavičius.

Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro antras etapas vyks birželio 17-18 dienomis Bukarešte (Rumunija).