Šią vasarą Jūrmaloje, Majorų paplūdimyje, specialiai turnyrui bus pastatytas paplūdimio tinklinio stadionas, kurio tribūnose tilps beveik 3 tūkst. žiūrovų. Per penkias Europos čempionato dienas čia bus sužaisti 144 mačai, kuriose susirungs 32 stipriausios vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio poros.

Rugpjūčio 16-17 d. vyks Europos čempionato grupių varžybos. Rugpjūčio 18 d. prasidės atkrintamosios varžybos, o rugpjūčio 19 d. bus žaidžiami pusfinaliai. Europos čempionai paaiškės po finalinių dvikovų, kurios įvyks rugpjūčio 20 d.

Grupių varžybas paplūdimio tinklinio aistruoliai galės stebėti nemokamai, o bilietus į atkrintamąsias varžybas ir finalus jau galima įsigyti interneto svetainėje www.bezrindas.lv. Dienos bilietai kainuoja nuo 10 iki 20 eurų.

Europos tinklinio konfederacijos viceprezidentas Māris Pēkalis džiaugiasi, kad Europos paplūdimio čempionato finalinis etapas pirmą kartą vyks Latvijoje.

„Manau, kad vienas iš lemiamų veiksnių, paskatinusių CEV priimti Latvijai palankų sprendimą, yra aukšti mūsų paplūdimio tinklininkų sportiniai pasiekimai. Be to, svarbi ir mūsų sukaupta patirtis, rengiant „Sattellite“ ir „Masters“ serijų paplūdimio tinklinio turnyrus. Būtent dėl šių priežasčių šiemet Latvijai uždegta žalia šviesa surengti aukščiausios kategorijos varžybas – Europos paplūdimio tinklinio čempionato finalą. Ne mažiau svarbu ir tai, kad Latvijoje Europos čempionato finalas vyks natūraliame paplūdimyje, jūros pakrantėje, o ne miesto centre smėliu užpiltoje aikštėje, kaip dažnai būna kitose Europos vietose", - sako M. Pēkalis.

Tikimasi, kad Europos čempionato finaliniame etape dalyvaus paplūdimio tinklinio komandos iš Latvijos, Nyderlandų, Lenkijos, Ispanijos, Italijos, Rusijos, Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Norvegijos, Šveicarijos, Čekijos, Suomijos, Ukrainos, Graikijos, Slovakijos.

Marius Vasiliauskas, Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas, sako, kad pajėgiausioms Lietuvos paplūdimio tinklinio poroms pagal reitingą patekti į Europos čempionato finalą bus labai sunku.

„Stipriausioms mūsų merginų poroms reikia labai gerai sužaisti nemažai turnyrų, pasaulio taurės varžybų, kad jos turėtų galimybę patekti į Europos čempionatą pagal reitingą. Dar mažesnes galimybes turi vaikinai“, – komentavo jis.

Visgi M. Vasiliauskas teigia, kad viltys matyti lietuvius šiose varžybose tikrai neprarastos - Lietuvos tinklinio federacija viliasi, jog pajėgiausi šalies paplūdimio tinklininkai sulauks į šias varžybas vardinių kvietimų.

„Dėl vardinio kvietimo mes kalbamės su Latvijos federacija ir CEV. Yra didelė tikimybė, kad mes, kaip kaimynai, merginoms ar vaikinams vardinį kvietimą gausime. Manau, tai būtų naudinga ir patiems varžybų organizatoriams. Net neabejoju, kad tokiu atveju į Latviją atvyktų apie 1000 žiūrovų iš Lietuvos, tarp jų - nemažai vaikų. Smagu, kad Latvijoje kasmet vyksta vis aukštesnio rango čempionatai ir lietuviams tai yra puiki proga išvysti aukščiausio lygio paplūdimio tinklinį“.

Turnyro direktorius Ainārs Dakša sako, kad registracija į CEV paplūdimio tinklinio Europos čempionato finalą vyks iki liepos 17 d., o dalyvių sąrašas bus paskelbtas liepos 18 d. Atrankos varžybos rengiamos nebus, čempionate dalyvaus aukščiausius CEV paplūdimio tinklinio reitingus turinčios vyrų ir moterų komandos.

Latvija, kaip varžybų organizatorė, turi teisę suteikti po vieną vardinį kvietimą į vyrų ir moterų varžybas poroms, kurios į Europos čempionato finalus nepateks pagal CEV reitingą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją