„Reikėjo, kad man viskas pasisektų, o varžovams nesisektų. Trauma paveikė. Gaila, kad ta antroji trauma, gauta prieš tris mėnesius, visai supainiojo mano šio sezono planą. Žingsnis padarytas. Kitas bus – atgauti šįmet jėgas. Jei tai padarysiu, kitais metais startuosiu 100 proc. pasirengęs“, – kalbėjo Ž. Savickas.

Atsikvėpti laiko bus nedaug, nes savaitgalį Anglijoje jis su Vytautu Lalu ketina startuoti komandiniame galiūnų čempionate. „Tarpinių startų dar bus šįmet, bet ten didelių tikslų nekeliu. Už keturių mėnesių turėčiau pasiekti normalią sportinę formą. Jei nepasieksiu, reikės baigti karjerą“, – teigė iš Biržų kilęs galiūnas.

Botsvanoje beveik pora savaičių vykusiame pasaulio galiūnų čempionate Ž. Savickas prasibrovė į finalą, tačiau čia liko priešpaskutinis – devintas. Šešiose rungtyse iš Biržų kilęs stipruolis surinko 18 taškų ir aplenkė tik amerikietį Nicką Bestą.

Pasaulio čempionu pirmą kartą tapo britas Eddie Hallas. Jis surinko 51 tašką ir vos vienu tašku aplenkė sidabro medalį iškovojusį islandą Hafthorą Bjornssoną (50). Bronza atiteko titulo neapgynusiam amerikiečiui Brianui Shaw (49 tšk.).

„Man reikia vieno pasaulio čempionato, kad Lietuva būtų daugkartinė rekordininkė. To ir važiuoju“, – su šypsena DELFI kalbėjo Ž. Savickas. Gilų Lietuvos įrašą rekordų lentelėje palikti užsibrėžusiam galiūnui reikia dar kartą prasibrauti į šių varžybų finalą ir iškovoti titulą.

Jau dabar stipriausiu planetos žmogumi tituluojamas vyras nepralenkiamas pagal pasaulio čempionatuose iškovotų medalių skaičių (10) ir pagal dalyvautų finalų skaičių (11).

– Šių metų prizininkus skyrė vos vienas taškas. Ar tai reiškia, kad konkurencija buvo itin nuožmi?

– Konkurencija labai didelė. Trys pirmieji sportininkai – galėjo bet kuris laimėti. Apskritai norint

– Jei būtumėt geriausios sportinės formos, kaip šįmet būtumėte pasirodęs turint galvoje konkurenciją?

– Jei kada nors gyvenime būdamas geriausios formos būčiau turėjęs tokias rungtis finale, būčiau laimėjęs visas šešias iš jų. Tai būtų tiesiog sutriuškinimas. Tai ne vien sportas. Daug politikos. Niekada nebus, kad tos rungtys būtų palankios 3 mln. šalies atstovui.

Kitais metais veikiausiai liks tos pačios 3–4 rungtys. Apskritai šiuo metu pasaulio čempionato rungtys pakankamai sunkios. Anksčiau būdavo daugiau tokių, kurios nieko nepasako apie jėgą, o dabar visos stipriausios.

– Pasaulio čempionu tapęs britas Eddie Hallas iš karto pareiškė, kad titulo negins. Kaip vertinate tokį jo sprendimą?

– E. Hallas prieš tai buvo pasakęs, kad jo tikslas laimėti vieną kartą. Galbūt taip ir bus. Tačiau visada norisi pakartoti laimėjimą. Aišku, tai labai sunku. Laimėti kartą lengviau nei pakartoti. Galbūt jam užtenka to lengvesnio kelio.

– Antras likęs islandas Hafthoras Bjornssonas, dar žinomas iš TV serialo „Sostų karai“, kur įkūnijo šiurpinantį personažą Kalną, pareiškė, kad iš jo pavogė pergalę. Socialiuose tinkluose jis tikino, kad teisėjai neįskaitė jo vieno spaudimo.

– Reikia mokėti laimėti ir pralaimėti. Kai žmogus nemoka pralaimėti, tai blogiausia. Tai didžiulė nepagarba varžovams. Nepagarba ne tik teisėjams, bet ir laimėtojui. Tas pareiškimas neatitinka realybės – jei būtų įskaitytas tas vienas spaudimas, E. Hallas būtų vieną kartą daugiau iškėlęs, nes moka skaičiuoti ir kėlė po islando.

Čia toks vaikiškas pareiškimas. Iš manęs tokių pergalių yra dešimtys pavogta, bet niekada to viešai nediskutavau, nes tai neetiška. Galiūnų visuomenė nusivylusi. Hafthorui pasirodyti varžybose dabar bus gėda prieš visus galiūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)