„Esame labai pavargę, jei galima trumpai“, – vos žengusi pro Vilniaus oro uosto atvykimo duris ir pamačiusi minią žurnalistų antradienį tarė pajėgiausia Lietuvos plaukikė. Paprašyta įvertinti savo pasirodymą Bratislavoje ji teigė, kad nei gerai, nei blogai.

„Vertinu vidutiniškai, kaip man. Tačiau mūsų tikslai ir nebuvo kažkokių aukštų rezultatų siekimas. Norėjome pažiūrėti, kaip jaučiuosi. Tai kontrolinės varžybos. Nebuvo joms ruoštasi specialiai“, – kalbėjo R. Meilutytė.

Jos treneris Paulius Andrijauskas mintyse raitydamas įvertinimą taip pat ištarė žodį „vidutiniškai“: „Plaukėme papildomą nuotolį, kurio Rūta seniai nebuvo plaukusi. Kaip ir tikėjomės, turime problemų su technika ir išsidėstymu nuotolio. 200 m krūtine pavyko labai gerai, 100 m – prasčiau“.

Anot jo, stipriausios – 100 m – rungties rezultatas Bratislavoje neatspindi Rūtos formos. „Per daug grybšnių, techniškai ne toks išsidėstymas ir šiek tiek užsimalė. Pažiūrėjome, kaip susitvarko su stresu, kaip jaučiasi. Viską, ką norėjome, pamatėme“, – kalbėjo treneris.

„Jaučiuosi taip, kaip ir turėčiau jaustis pagal planą, treniruotes, pasiruošimo stadiją. Likus 2 mėnesiams iki pasaulio čempionato ir nenorėčiau geriau jaustis. Tai būtų kvaila, jei dabar būčiau piką pasiekusi. Tikrai neišgyvenu ir jaučiuosi gerai. Man svarbu varžybų patirtis, ne rezultatai ar vietos“, – komentavo kaunietė.

P. Andrijauskas pasidžiaugė, kad Rūta 200 m distancijoje pasiekė geriausią rezultatą per pastaruosius trejus metus, o 50 m plaukė netoli geriausio šio sezono rezultato.

„Tik 100 m pavko ne taip, kaip tikėjomės. Čia ji gali plaukti tikrai geriau. Apskritai dideliu greičiu plaukti ji dar nėra pasiruošusi. O su mažesniu greičiu susitvarkė gerai. Tai rodo ir 200 m rezultatas. Rezervo yra, gali rezultatus gerinti visose rungtyse“, – tikino treneris.

P. Andrijauskas sakė, kad dabar reikia didinti greitį: „Pradėjome dirbti salėje, stiprėti fiziškai. Baigėsi jau bazinis, monotoniškas darbas, kur ilgesnės distancijos ir didesni krūviai. Einame arčiau greičio ir trumpesnių nuotolių. Darbą per sezoną padarėme gerą“.

Lietuvoje treniruotes pratęsianti R. Meilutytė planuoja toliau startuoti varžybose Lietuvoje arba Italijoje.

Geriausiai Bratislavoje R. Meilutytei Bratislavoje sekėsi paskutinę varžybų dieną – ji laimėjo „Grand Prix Slovakia“ moterų 50 m plaukimo krūtine rungtį ir iškovojo aukso medalį. Finale ji nuotolį įveikė per 31,51 sek.

Londono olimpinei čempionei priklauso šios rungties pasaulio rekordas, pasiektas 2013 metais Barselonoje – 29,48 sek. Šio sezono Rūtos geriausias rezultatas – 30,73 sek.

R. Meilutytė taip pat dalyvavo ir sau kiek neįprastoje 200 m plaukimo krūtine rungtyje. Distanciją ji įveikė per 2 min. 30,23 sek. ir pelnė sidabro medalį. Šį sezoną tai buvo bene pirmas oficialus startas šioje ištvermės reikalaujančioje rungtyje.

Kaunietė savo stipriausioje 100 m krūtine rungtyje taip pat liko antra. Distanciją ji įveikė per 1 min. 09,65 sek. ir nuo nugalėtoja tapusios slovakės Andrejos Podmanikovos atsiliko 0,51 sek.

R. Meilutytė ir kiti pajėgiausi Lietuvos plaukikai ruošiasi svarbiausiam šių metų startui – pasaulio čempionatui. Šis vyks liepos 23 – 30 dienomis Vengrijos sostinėje Budapešte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)